Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » FONTOS! A két vas megyei...

FONTOS! A két vas megyei település közül ti hol vennétek meg a lakást?

Figyelt kérdés

Szóval egyedülállóként egy kisebb minigarzont szeretnék venni, ami később család esetén jó befektetésként is.

Az egyik lakás, ami teljesen felújított Kőszegszerdahelyen található.

[link]

A másik lakás normál állapotban van Csepregen.

[link]

Már egy ideje Sárváron dolgozom, itt is élek albérletben jelenleg.

Van autóm , de még viszonylag friss a jogsim, egy éves. Szóval télen , és minden nap nem hiszem, hogy mennék vele nagy távokat, vagyis Kőszegszerdahely ebből a szempontból nagyobb távolságot jelentene busszal , illetve Szombathelyen így is átkellene szállnom. Viszont nagyon szép a lakás, amihely belső kocsibeálló is tartozik! Valamint nem utolsó szempontból, az ár alkuképes, kb 15,8 körül el is adná a tulaj....

A másik a csepregi lakás sincs rossz állapotban, tehát lakható, közelebb is van a munkahelyemhez, bár itt már autóval is tudnék menni,de ha mégis a buszt választom, szintén átkell majd szállnom Bükön... Viszont itt csak 500ezerrel adnák olcsóbban a lakást.

Szívem szerint a Kőszegszerdahelyit választanám, de lehet, hogy a sok bejárással járó idő miatt nem érné meg..

Ti hogy döntenétek??

A sárvári munkahelyemet nem szeretném feladni, mivel eddig még jó helyem van ott.

2022. nov. 20. 10:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Az első lakás nagyon pici és az a fűtési mód kérdéseket vet föl. A második meg nagyon sötét és földszinti. Bár a mérete elég jó. Én meg keresnék tovább. Se kutyaólat, se földszintit nem vennék.
2022. nov. 20. 11:04
 2/12 anonim ***** válasza:
68%

Részemről attól is függne, hogy falun akarok e élni, vagy városban.

Nekem Csepreg a szimpatikusabb, mert 25 évig éltem falun, ami szép volt, jó volt, de elég volt a sok nehezítő tényező miatt. Pl. orvos, kórház.

Csak egy apró példa részemről: Karácsony, szenteste. Begyulladt a fogam, az autó nem indult, a faluból kijutni képtelenség volt, mert senkit nem rángathatsz el a családtól, hogy szállítson 30 km-t ügyeletre, busz már nem járt.

Szóval a városi élet komfortosabb minden szempontból és az ingatlanod mindig könnyebben lesz eladható.

Az egyéni élethelyzeteid (munka, stb) egyéni mérlegelést igényel részedről, de azt az ingatlant válaszd, ahova belépve úgy érzed, hogy hazaértél, ha mindkét opcióra van pénzed.

2022. nov. 20. 11:11
 3/12 anonim ***** válasza:
88%

A kőszegszerdahelyit biztos nem venném meg, mert a minimális igény manapság már a 1,5 szoba, nappali + háló.

A csepregi jó lenne, csak költeni kellene a fűtés korszerűsítésre, amellett nem értem az átívelő gerenda funkcióját, ami látványnak is ronda.

Én is azt mondom, hogy egyiket sem venném, hanem tovább keresgélnék a térségben.

2022. nov. 20. 11:20
 4/12 anonim ***** válasza:
89%
Biztos nem vennék egy 450 fős faluban (Kőszegszerdahely) ingatlant, kivéve, ha el akarok vonulni a világtól. Ennek tükrében a közel 17 milliós, szobányi garzont 15 millióért is nagyon sokallom.
2022. nov. 20. 11:32
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyiket sem.
2022. nov. 20. 19:04
 6/12 anonim ***** válasza:
69%

2:

Nem tudom ismered Csepreget, nekem dédszüleim éltek ott, és jártam ott jópárszor. Attól, hogy városi rangot kapott a 90-es években, még nem lett semennyire sem városias. Persze Kőszegszerdahely jóval kisebb település, de azért Csepregre is igaz, hogy sokminden nincs helyben.

2022. nov. 20. 19:20
 7/12 anonim ***** válasza:
59%

Nem urbanisztikai elemzést akartam írni, hanem a Kérdező KONKRÉTAN erre 2 településre irányuló kérdésére válaszoltam.

Tény:

Csepreg város, Kőszegszerdahely egy 450 lelkes falu.

És az is tény, hogy a Kérdező e kettő között vaszilál.

Neki lakhatás miatt kell, munkahelye van, amit nem is akar otthagyni.

Gondolom szórakozás tekintetében nem az Operaház balettkarára, vagy egy interaktív tudományos kiállításra a Csodák Palotájában kíváncsi egyik helyen sem. Étterem, disco, pub, bowling stb. mind van Csepregen, gyanítom, hogy jobban, mint Kőszegszerdahelyen.

2022. nov. 20. 20:57
 8/12 anonim ***** válasza:
Csepreg nekem kicsit lepukkantnak tűnt amikor athaladtam rajta, ha jól emlékszem. De amúgy mindenhol nézz körbe és az alapján dönts. Erdemes utána járni hol mennyi munka van a környéken az is fontos.
2022. nov. 23. 05:42
 9/12 anonim ***** válasza:
58%

7:

Azt írtad, hogy város és falu közül kell választania, valójában ez egy kis falu és egy nagyobb falu, mert attól, hogy utóbbi papiron város letty még teljes mértékben falu jellegű, kevés szolgáltatással.

2022. nov. 23. 06:08
 10/12 anonim válasza:
Egyik sem jó, de ha választani kell inkább Kőszegszerdahely. Szerintem keress tovább.
2022. nov. 23. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!