Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A félszuterén lakásokat...

A félszuterén lakásokat mennyire veszélyezteti a talajvíz?

Figyelt kérdés

Sajnos hülye vagyok én az ilyesmihez. Kb. úgy tudom elképzelni ezt az egészet mintha egy csónakot nyomnánk a vízbe. Gondolom minél mélyebben van az ingatlan a talajban annál nagyobb nyomást kell elviselnie a szigetelésnek és annál nagyobb a talajvíz kockázata.

Amit most én nézegetek annál kb. térd mélységben van a földszint. Igaz ez az egész amolyan völgy féleségben van.

2022. okt. 23. 19:57
 1/7 anonim ***** válasza:
49%

Kivétel nélkül az összes vizes, dohos, penészes.

A pince nem lakásnak való.

2022. okt. 23. 20:20
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
Nyilván meg lehet oldani, az összes plázának van szuterén szintje, a metró se dohosodik, ázik szerintem, legalábbis mi utasok nem vesszük észre. Stb. Szóval meg lehet ezt jól is csinálni, de én nem vennék ilyen lakást így se.
2022. okt. 23. 20:47
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

Talajvízzel csak ritkán van gond mert általában van víz szigetelés.

Leggyakoribb probléma, hogy hőszigetelést mindenhol kihagyják így az a része lesz a leghidegebb a lakásban és oda fog lecsapódni az összes pára.

2022. okt. 24. 01:37
 4/7 anonim ***** válasza:
71%

#3: mind a metróban, mind a plázák aluljárószintjén gyakori, hogy egy nagyobb esőzéskor durván beázik, konkrétan áll a víz a padlón.

A metrónál es a plázákban is elég komoly gépi szellőztetés és fűtés van, az nem fog úgy bedohosodni, mint egy lakás

2022. okt. 24. 08:38
 5/7 anonim ***** válasza:
83%

Hiába pontozzák le, 4-esnek igaza van.

4:

Emellett a metróban is folyamatos szellőztetés van, illetve a 4-es metró megállói gyakorlatilag részben nyitott mélyedések.

2022. okt. 24. 13:50
 6/7 anonim ***** válasza:
65%
Bocs, 1-est akartam írni, teljesen igaza van, bár lehet hogy 4-es is ő.
2022. okt. 24. 13:50
 7/7 anonim ***** válasza:
75%
#6: igen, én vagyok :)
2022. okt. 24. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!