Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Találtam egy kisházat, körbe...

Találtam egy kisházat, körbe van nőve gazzal, lekérdeztem a tulajdoni lapon egy 105 éves bácsi szerepel egyedül. Hogyan lehet így megvenni?

Figyelt kérdés
Gondolom nem él már és nem volt hagyatéki eljárás hiszen akkor az örökösök be lennének jegyezve.

2022. okt. 23. 18:35
 1/7 anonim ***** válasza:
96%
Kérdezősködj körbe a szomszédoknál, a faluban...
2022. okt. 23. 18:48
 2/7 A kérdező kommentje:
1# mit is? mit kérdezzek? a tulajdoni lap a mérvadó.. a jegyző inkább tudhat többet (pl fizet e valaki ingatlanadót)
2022. okt. 23. 19:07
 3/7 anonim ***** válasza:
93%
akkor miért írtad ki a kérdést, ha tudod a tutit?????
2022. okt. 23. 19:10
 4/7 anonim ***** válasza:
61%
Miért ne élhetne a tulaja???
2022. okt. 23. 19:37
 5/7 anonim ***** válasza:
86%

Hát pedig vagy a bácsi él, vagy nem rendeződött még az ingatlan sorsa. Hagyatéki eljárás tarthat akár évekig is, ha pedig nincs örökös, akkor az államot jegyzik be.

Akárhogy is, ha neked nem akarják épp eladni, akkor teljesen mindegy igazából, hogy ki szerepel az ingatlan-nyilvántartásban.

Dobj be egy levelet, hogy megvásárolnád, ez a max amit tehetsz.

2022. okt. 23. 20:13
 6/7 anonim ***** válasza:
94%
Ha nincs örökös, akkor nem az államot, hanem az önkormányzatot jegyzik be, de ez nem történik meg azonnal! Így igen, ott érdemes érdeklődni, akár a jegyzőnél. 105 éves tulajdonosnál hacsak nem lehet igazolni, hogy halott, akkor még nem tudja eltulajdonítani az önkormányzat!
2022. okt. 24. 07:23
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A tulajdoni lap lenne a mérvadó ha a valós helyzetet tükrözné. Mivel a bácsi vélhetőleg nem él ezért Neked kell utánajárni. A helyi hivatalban /utolsó lakóhely szerinti/ elő tudják keresni az alaphagyatékot, esetleges póthagyatékot, az alapul szolgál. De akár igen, Te is érdeklődhetsz ki a hozzátartozó aki meg is indíthatja a póthagyatékot. Erre kapható mindenki, hiszen akkor ha örököl és Te megveszed a házat pénzt lát belőle.

Régebben nem kezelték ennyire pontosan a hagyatékokat, kimaradhatott, vagy egyszerűen kevés adat állt rendelkezésre ahhoz,hogy valakinek "betudják". Én már találkoztam olyan tulajdoni lappal ahol pl csak simán Nagy Sándor, Kis andrás stb volt a tulajdonos, semmi egyéb, ami nem ad beazonosítható tulajdoni viszonít, főleg hosszú évek múlva.

2022. okt. 24. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!