Budapest északi agglomerációban nézelődünk a feleségemmel és a 2 éves kisbabánkkal, hogy hova költöztünk. Mit gondoltok az alábbi paraméterekkel melyik település lenne a legideálisabb?
Köszönöm az eddig válaszokat! Én elsősorban az élhetőségre kérdeztem rá, nem pedig a bejárás minőségére. Az esetleges ingázással járó kompromisszumot vállalnánk, bár ez az esetünkben tényleg minimális. Havi 4-5 nap szerintem nem lehet túlságosan megterhelő, napi szinten már biztosan az lenne.
Ami fontos, hogy azért ezeket a településeket néztük, mert feleségem szülei Debrecenben laknak, az M3-as autópálya közelsége ezért kiemelten fontos. Személyes szempont még, hogy jókat lehessen kirándulni/futni a környéken, mert ez a hobbink.
Én az alábbi szempontok szerint pontoznék:
1. közbiztonság, lakóközösség, házak minősége, telekméret
2. Óvodák, iskolák minősége
3. természeti helyek, kirándulás, futás
4. M3 autópályától való távolság
5. Budapestre való bejutás
A fenti szempontrendszer szerint, én az alábbiak szerint pontoznék:
Dunakeszi kb 30 km2 - 45e lakos - zsúfolt:
1. 3/5 - eddigi tapasztalatok szerint, rengeteg újgazdag, kis telken sorház, társasház, ikerház - durván túlárazott
2. 4/5 - szerintem jók az óvodák, iskolák, de zsúfoltak
3. 3/5 - a Dunaparton kívül jóformán semmi szép természeti hely nincs, viszont van Magyarság sportpálya, ami valóban kiemlkedő a környéken
4. 4/5
5. 5/5 - M2 / M0 autópályák nagyon közel, vonat kb 15 percenként megy Budapestre
Göd 24 km2, 20e lakos - közepesen zsúfolt:
1. 3/5 - Samsung gyár miatt hangos lehet, közepes telken sorház, társasház, ikerház - túlárazott, de még "OK"
2. 3/5 - közepes jók óvodák, iskolák, de kevésbé zsúfoltak
3. 3/5 - a Dunaparton kívül jóformán semmi szép természeti hely nincs, viszont van sportpálya és Vácra is jó bicikliút vezet
4. 4/5
5. 4/5 - M2 / M0 autópályák közepes távolságban, vonat kb 15 percenként megy Budapestre
Veresegyház 29 km2, 23e lakos - közepesen zsúfolt:
1. 4/5 - eddigi tapasztalatok szerint a lakóközösség inkább családiasabb , nagy telken sorház, ikerház - kevsébé túlárazott
2. 4/5 - szerintem jók az óvodák, iskolák, de zsúfoltak
3. 4.5/5 - tavak, Gödöllői-dombság, ha jól nézem még a Duna is kb. 10-12 km futó távolságban
4. 4/5 - közel
5. 3/5 - M3 autópálya közel, vonat kb. 30 percenként megy Budapestre
Szada - nem tudom
A fenti szubjektív pontozás alapján talán Veresegyház a megfizthető alternatíva.
Kérlek, ha nem jól látom a dolgokat írjatok, segítsetek!
Atyaeg. Te valami autista vagy, vagy mi ez a matematikai képletezes?? Megőrülnek egy ilyen pasas mellett... 😂😂.
Osszesssegeben minden zsúfolt. Egyetlen megoldás lehet jó, ha a szélére költözöl bármelyiknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!