Mennyi munkába és pénzbe kerül egy kertes ház fenntartása egyedül?
Kertes ház vásárlásában gondolkodom. Egyedül laknék benne.
Több ingatlant kap a pénzéért az ember, hogyha házat vesz, mert a ház mellé általában kap udvart is, amelyben csinálhat az ember olyan dolgokat, amelyet, amúgy nem tudna lakásban.
Viszont minden karbantartás a tulajdonosra vár.
Tegyük fel, hogy egy 2-3 szobás házról van szó. Tervezem, hogy fű helyett valami olyan dologgal vetem be a kertet, amellyel keveset kell foglalkozni az esetleges locsoláson kívül, valamint télen is csak egy szobát fűtenék, amiben vagyok, a többi rakodó, vendég vagy dolgozószoba lenne, kisebb hőfokot tartanék ott.
Kérdés az, hogy mennyi munkával és pénzzel kell számolni folyó kiadásként?
Vagy, hogy egy ember képes-e fenntartani azt.
Sokan rabjai vagy házmesterei a saját házuknak és/vagy úgy érzik, ha nem seprik fel naponta az udvart akkor nem jó gazdák, avagy megszólják őket a szomszédok.
Nálam is van ősszel lombseprés, bár a nagyját összeszedi a fűnyíró.
Nyáron havonta van egy nap amikor körben lenyírom a sövényt, ami viszont egész évben takarja a szomszédokat.
Kéthetente van egy másfél órás fűnyírás.
A locsolást elvégzi az automata öntözőrendszer.
Amit naponta "kell" csinálni az az, hogy az úszómedencéről lehalászom a pár falevelet vagy bogarat ami beleesett és néha átmosom a szűrőjét.
A fennmaradó időben strandolok meg nyaralok a saját otthonomban.
Így is lehet...
meg persze úgy is lehet...
12. vagyok,
le is pontoztak az irigyek.
Egész nyáron 33 C fok körül volt a víz a medencémben ami most, hogy hűvösebb lett az idő, leeset 27 C fokra.
(De még most is melegebb mint a Balaton nyáron.)
Na megyek leúszom a napi penzumomat.
A 13-nak köszönöm a megerősítést
Udvarsepregetés naponta :D
Hát, így is lehet, ha valaki szeretne minél többet sz.pni. Azért nálunk nem ordítanak a levelek, ha már 2 napja a földön vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!