Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megéri manapság vályogot venni?

Megéri manapság vályogot venni?

Figyelt kérdés
Értékbecslés szerint alig hitelképes, semmire nem jó. Szinte nem éri meg sem felújítani sem rendbe hozni.
2022. jún. 29. 21:52
 1/8 Japán Gulyás ***** válasza:
86%
Attól függ, mi vonz benne. Ha magának egy adott épületnek a fekvése és kialakítása akkor igen. Ha a vályogépítéssel összekapcsolt különböző pozitívumok akkor nem - lehet újonnan is vályog-tégla vegyes falat rakni (Forrástégla nevű cég gyártja) sokkal jobb minőségben, mint a régi vályogfalak, vályogvakolatot meg akármilyen falra lehet kenni, még akár fára is kapható vályog szárazvakolat.
2022. jún. 29. 22:02
 2/8 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Hogy megéŕi e az az ártól függ. Ezek regiek vízszigeteles nincs. Nedvesek a falak van amelyik ház jobban vizesedik van amelyik kevésbè. Ha megéri utólag vízszigetelni meg ha nincs utólag aláalapozni akkor megérheti. De ezek nagyon nagy költsèggel járnak ha magad nem tudod megcsinàlni.
2022. jún. 29. 23:19
 3/8 anonim ***** válasza:
73%

Attól függ. Nekem például 1961-es építésű vályogházam van, mint kiderült vízszigeteléssel alappal. Anno, Paks melletti településen, jó környéken baromi nagy mázlival vettem 5 millió körül. Most 25-t ér, úgy hogy 15-be van.

Szerintem a legegészségesebb falazat, ami van, bár tényleg érteni kell hozzá, jó anyagokkal dolgozni, sokat utána nézni.

Ha lenne rá lehetőség, én szívesen építeném fel a saját vályogházam modern technológiákkal vegyítve, rendes alappal, vízszigeteléssel. Környezetbarát, kellemes klímával, egyszerűen építhető.

De sok elhanyagolt, elrontott is van sajnos :(

2022. jún. 29. 23:30
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

Èpìtőiparban vagyok mérnök, elég jó kis kivitelezési tapasztalattal de még nekem se lenne bátorságom vályog házhoz nyúlni

. Nagyon speciális tudás kell hozzá és rengeteg modern anyag nem is használható hozzá.

2022. jún. 30. 05:54
 5/8 mindentudó99 ***** válasza:
11%
#4 Mert 95%-uk vizes dohos. Ezért nem mindegy mit használ hozzá az ember. Ha viszont a vizesedést megszüntetik es kiszárad lehet használni bármit. Csak ha úgy csináltatja az ember a vizszigetelést akkor egy vagyon.
2022. jún. 30. 06:11
 6/8 anonim ***** válasza:
46%
Lakni nem. De a telek miatt lehet. A vájogházaknak van egy jellegzetes szaga, amit ha benne laksz a ruháid is átvesznek. Én nehezen bírom ezt, ezért én biztos nem laknék vájogházban, de valaki nem is érzi meg.
2022. jún. 30. 13:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Maga a vìzszigetelés csak egy probléma. Ha kívül belül nem lélegző burkolat, vakolat, szigetelés van a házon akkor ugyanúgy gondot okoz. Ennél a faltìpusnál a falazatnak lélegeznie kell. A falba nem csak alulról jut be vìz. Az emberek ahol élnek ott pára keletkezik légzés , izzadás stb, ami szintén bejut a falakba. Ha a fal túloldalán nem jut ki, akkor ugyanúgy bedohosodik mintha alulról szìvna a vizet. Nagyon komplex ez a téma.
2022. jún. 30. 16:04
 8/8 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Nekem nincs gondom vele. Öntöttünk alapot alá utólag kapott vízszigetelest is. Aztán k8száradás után ugyan azzal lett vakolva mint a hozzáépített tégla házrész. Be is lett gkettelve a fal. Semmi baja már 14 éve. Nincs doh
2022. jún. 30. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!