Hogy vegyek lakást?
Albérletben élek, van bejelentett állásom, és közép munkásosztály szinvonalon vagyok. Szeretnék elindulni az életben, és venni egy minigarzont. A város legjobb állásainak egyikét fogtam ki. ~140000 ft-ot keresek ebből 120000 a megélhetőségem. A maradék is el szokott menni, most kelett mosógépet venni, új számítógép mert a régi tönkrement, telefonra nem költöttem de kellene, a mikró is öreg, mindig van valami. Pedig nem keresek keveset mert ezért a munkáért máshol 65-75 fizetnek. Biztos vannak szokásos bevett módszerek amikkel hosszútávon lakást lehet venni, ezek az általános dolgok érdekelnek, mert még sose gondolkoztam a témán.
33F
Többőtöknek egyben válaszolnék. A garázs jelenleg minigarzonná van alakítva középkori öszkonforttal, projektor tv a fal tele dvd-vel 2 ággyá nyitható rekamé, gáztűzhely palackról, fa, villany, gáz fűtés, klímával, vc nincs. Jelenleg autónak 25000ft/hó szokták kiadni. Ezzel nem vagyok kisegítve. A bérem nem haladhatja meg a minimálbér 150%,át és most keresem a 145%-át. Ez megint gond, de jól tudom hogy másodállás kellene. Vannak eladható dolgaim, több bicikli, több motor, antik dolgok, számítógép amit nem használok, de inkább valami vállalkozásba kezdenék, ami nem úgy kezdődik hogy befizetek milliókat a nav felé és majd lesz valahogy. Vannak ötleteim, csak nem tudom mennyire lenne sikeres. De egyik sem való gazdasági válságba, és jelenleg az van. Ott a garázs van egy csomó szerszámom, valami szép kézműves dolgon gondolkoztam amit eladhatok bolhapiacon, csak 800ft egy kiló kenyér 2 éve 240 volt ugyan ott, megígérték hogy nem csökken a fizetésünk, és ezt meg is tartotta az állam, csak a munkánk ér kevesebbet!
A lényeg ami lényeg hogy kilátástalan hogy ebben az évtizedben lakást vegyek. Ahhoz 2018-as körülmények kellenek. Köszönöm a válaszokat.
8 év alatt amúgy is kevesen tudnak összekuporgatni lakásra valót. Ez nonszensz. Vizet nem tudod bevezettetni a garázsba? Az már sokat nyernél, ha oda tudnál költözni, márpedig a leírtak alapján megoldható.
Jobban járnál, mint a 25 ezerrel.
Ha vannak vállalkozási terveid, akkor lehet, hogy reálisabb lenne előbb abba fektetni, mint lakásra gyűjteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!