Aki nem lakáscseréből szerez másik lakást, annak milyen kilátásai vannak?
Végigfutottam pár kerületet az ingatlanom.com-on, egy XI. kerületi 2 szobás panel 50 millió, olcsóbb kerületekben ugyan ezek 35-38 milliók.
Átlagember erre hogy szedi össze a pénzt? Még az önerő is 10+ milliós tétel.
Azért aki szerint olcsóbb kerületben annyival olcsóbb, elárulom, hogy XX. kerületben olyan lakást, amilyenben most lakunk, 36 négyzetméteres, 50-es évek végén épült társashazban már 30 millió felett árulnak, mellettünk a lakóparkban 45 millió egy ilyen.
Egyébként a legtöbben úgy szedték erre össze a pénzt, hogy rengeteg olcsó hitelt vettek fel. Most meg már a hitel is drága lesz.
Nem értem hogy neked miért a legdrágább budai panel kell.
Nyilván ha érettségid sincs és havi 120-at keresel akkor az igényeiden kell változtatni. Azt kéne megérteni hogy ezekben a lakásokban laknak, adják-veszik őket, tehát nagyon sokan megoldják a lakáshoz jutást. Én pl egy totál lerobbant panelt vettem és nem Budán, mert ezt tudtam maximum megfizetni.
14:
Nem sok jelentősége van, hogy a XI-ben keresgél, lásd a 12-es válaszomat, a szegényebb környékeken is egekben vannak az ingatlanárak.
Munka, túlóra és fizetés nagy részének félre tétele nagyon sok időn át.
Ha félre tudsz rakni havi 250 ezret, akkor kb 3 év alatt kijön a 10 millió megsporolása, amit a kérdésben írtál kezdeti tőkének, ami amúgy szerintem lazán hozható ha van párod és mindketten legalább átlagos fizetéssel rendelkeztek Budapesten diplomával
Pl.: 2x300 nettó az 600 nettó, abból kijön a 250 félre rakás és még egy normális élet is.
Kiváló lehetőségek vannak babaváróval meg Csókkal
.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!