Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Eltitkolt falazat,rejtett hibák?

Eltitkolt falazat,rejtett hibák?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Vásároltunk egy házat,elkezdtük a felújítást,vagyis egyenlőre a bontást csak. Adásvétel előtt többször is megtekintettünk, hibákat nem észleltünk akkor.

Az eladó elmondása szerint,tégla-szilikát vegyesfalazatú,viszont most szembesültünk a ténnyel,hogy ez bizony kohósalak és tégla vegyesen,előtétfallal megoldva. Néhány helyen annyira porózus a fal,hogy súlyos százezreket kellene kifizetnünk anyag és munkadíjként,a kikalkulált összegen felül. A másik dolog,nulla vízszigetelés van a ház alatt,felszedtük a laminált padlót,alatta totál penész volt,ami meg alatta volt tulajdonképpen vizes talaj.

Mire számíthatok? Ügyvédi közbenjárást kértünk. Jövőhéten megyünk az első konzultációra.

Köszönöm a válaszokat.

2022. máj. 31. 20:46
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Eltelt 2 hónap. Statikus, anyagmérnök,ügyvéd. Ma volt kint az igazságügyi szakértő. Szerinte az a válasz,hogy az eladó "nem tudta",hogy miből van a falazat,nem ok a bíróságon,hogy nekünk ítéljenek. Szerintem az,mert ha eladok valamit,nekem kell felelni érte,ha tudtam,ha nem. Sajnos erre a szakvéleményre most majd hónapokat kell várni.

Az ügyvédünk jó.

De nem fogjuk feladni.

2022. aug. 18. 21:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!