Mit jelent ez a mondat?
Az ingatlannak több tulajdonosa van,de jogilag nincs meghatározva kié melyik rész is.Ügyvédhez kell fordulni,és hivatalossá kell tenni,amit majd tulajdoni lap kiállitásával a Föld Hivatal is bejegyez.
A leválasztással a nagyobból már 1 részt hivatalosan leválasztottak.
4# Mi pont két hete néztünk meg egy ikerházat, ahol a ház is osztatlan közös volt. Pilláztam is. Megosztási szerződés ide vagy oda én ilyet nem vennék.
Az én tapasztalatom az, hogy jobb esetben van egy közös telek, amin az ingatlanok külön hrsz-t kaptak és az udvarra is van használati megosztás hivatalos szerződés formájában.
Általában ezeknek az ingatlanoknak egy-egy közműbekötésük van, rá kell kérdezni, hogy ezek hol vannak, a szerződés mond-e rá valamit (ki mikor hogy férhet hozzá, mivan ha meghibásodik, stb.). A mérők ikresítve, vagy almérősítve vannak?
Viszonylag tisztán is lehet ezt a helyzetet kezelni, de nekem sajnos az a tapasztalatom, hogy nagyon sok gond lehet belőle. Főleg ha olyan szinten osztatlan, hogy megszokás alapján mondjuk azt, hogy ez a rész a tiéd, az az enyém, nincs rendezve, albetétesítve, vagy külön hrsz-re véve két ház pl., a közművek pedig almérősítve vannak.
Ha valaki nem ért ezekhez, vagy rossz szomszéd van, akkor meneküljön az ilyentől. Nem véletlenül olcsóbbak általában és igen. Átlalában amíg nincs baj, addig nincs baj ezzel a felállással sem. :)
"osztatlan közös tulajdonú"
Ez az igen szakszerű, jogi, hivatalos és kellően cizellált megfogalmazása annak az örök érvényű népi bölcseletnek, amely nemesen egyszerűen és közérthetően csak úgy hangzik, hogy:
"közös lónak túrós a háta".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!