Érdemes a család összes pénzét összerakni, és belőle garzonlakást venni Budapesten?
Nagymamám nemrég idősek otthonába költözött, és eladtuk a házát, a pénzt a szüleimnek adta. A szüleimnek van kb. 5 milliója, nekem szintén kb. 5 millió forint spórolt pénzem. Szóval összesen 32 millió forintunk van, amiből Budapesten kb egy 30-35 négyzetméteres, felújított garzonlakást tudnánk venni, meg még mellette megmaradna 1-2 millió. Mi vidékiek vagyunk, Pesttől 120 km-re lakunk egy megyeszékhelyen. Én egy év múlva végzek itt az egyetemen, és utána nekem elég jól jönne egy lakhatási lehetőség Budapesten, mert itt helyben nincs annyi munkalehetőség, és a fizetések is alacsonyabbak. A szüleim azt mondták, hogy ha akarom, bármikor eladhatjuk majd a lakást, és a pénzt elosztjuk.
Szerintetek érdemes ebbe fektetni, vagy inkább valami másba? Illetve érdemes így közösködni, vagy ebből később akadhatnak problémák?
#19: nabazz akkor meg mit osztod az eszet :)))
én is házat vennék, de nem sikerül
De egy régi házat vettem, amit senki nem vállal be.
A felújítást.
Én azt mondtam hogy lakást ilyen négyzetméter árakon már biztos nem vennék.
Mert kicsi a haszon, viszont nagy a rizikó.
Aha, évek óta ezt hallgatjuk mindenhol, hogy "csúcson vannak".
Még sincsenek.
Amúgy azt mondom, első lakásnál nem érdemes spekulálni, ha megvan a pénz a relatív megfelelőre, akkor venni kell, lehetőleg minél hamarabb.
Később meg már lehet osztani, szorozni hogyan tovább, ha egyáltalán van tovább.
Ez azért sok tényezős dolog!
Rajtad kívül van más örökös? Van testvéred? Tulajdoni lapra részarányosan rákerülsz?
Szóval, ha a nagymama gyereke egyke és te is egyke vagy akkor elvileg mindent te örökölsz. Így még jól is járhatsz. De ha nem így van nem mennék bele, mert a családban igen lehet megbízni, ha sok pénzről van szó.
A másik dolog meg mi a garancia, hogy tényleg el akarják majd adni, mikor neked kellene a részed?
Én egy 40 négyzetméteres kis panel lyukat vettem 6 éve, 70% hitelre.
Most abból lett a 130 négyzetméteres házam fele, hitel nélkül.
Az ilyen proli bohócok, mint #18 nyomorognak életük végéig albérletben, mert abszolút semmi realitásérzékük nincs.
Venni kell, befeketetni ezerrel.
Ha kicsit tudsz kicsit. Ha nagyot tudsz nagyot, vagy méginkább 2 kicsit.
Tetszik ez a szüleimnek 5 millió, nekem 5 millió, együtt 32 millió...Hogy jött ez ki?Persze ez csak poén.
Igen, vennék lakást, és igen, Budapesten. És nem, még az ingatlanossal sem értek egyet abban, hogy majd valamikor csökkennek a lakásárak.
A mama jó helyen van az idősek otthonában, felügyelet alatt van, figyelnek rá. Bizonyára Ő hozta meg a döntést, ezért ne bántsátok a kérdezőt.
Nem tudom hogy egyedüli gyerek vagy-e, ha igen, bizonyára a szülőknek is fontos hogy otthonod legyen, tehát szívesen járulnak ahhoz,hogy lakást vegyetek ebből.
Én az alábbiakat tenném (sőt, ezt is tettem): Budapesten lakás, jól megfontoltan választva, Tiéd, kérdező, a tulajdonjog, szülőknek haszonélvezeti jog. A jövő meg majd eldől...
25+
Ha esetleg úgy döntesz, belemész, ajánlom figyelmedbe Győrt. Az ingatlan árok ott is az egekben, de jóval olcsóbbak a fővárosnál. Talán nem tévedek ha azt állítom Győr a legnagyobb ipari parkkal rendelkező vidéki város. Így munka van bőven a fizetések kb megegyeznek a fővárosival.
Szerintem neked nagyon mindegy merre költözöl el 120 km-et.
Győr további előnye, kisebb a forgalom, emiatt csendesebb és a levegő is jobb. Ezenkívül van minden mint BP-n.
És igen tudom valakinek ez kevés és a főváros a célja, de ha vidéki az ember, még ez is túl zsúfolt lesz. 50-65 m2-es paneleket tudsz venni itt, ami azért jóval élhetőbb mint a 35 m2es garzon.
Pl: [link]
Gyárvárosba és Újvárosba nem vennék lakást a többivel nem lősz mellé.
10 éve egy ilyen lakás kb 9-12 millió volt, szóval azt mondanám jó befektetésnek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!