Tetszene egy ilyen ingatlan?
Nemrég láttam egy házat, ami ikerház és úgy van elosztva, hogy az utcafronton az egyik fél, hátul a másik. Az ismerősék hátul vannak és nagyon megtetszett, mert amúgy viszonylag nagy volt a kert, körbe mindenhol zöld, az utcafronról sem látnak be, ha mondjuk nyáron medencézel.
És olyan kis biztonságos érzetem volt. Szerintem tuti nem törnek be olyan helyre, ahol körben más telek van, a kapuhoz vivő kis bejáróra meg kamera lát.
Nem tetszene, mert eleve nem vennék ikerházat, utcafront nélkülit meg pláne nem!
Amúgy nyílván a hátsó kert körül is körben vannak a szomszédok ha medencézel, ha nem.
Ikerhazban elek es az utcarol nem latnak a hatso kertbe 😉
Azonban nyilvan szomszed van oldalt, hatul,mindenhol, igy az utcarol ugyan nem, de egyebkent minden oldalrol belatni. Nem tudom melyik a jobb :D
Nem szívesen laknék ott, aminek nincs utcafrontja.
És a megközelítése szolgalmi úton át történik?
Effektíve nem látni át a szomszédokhoz, mert nagyon szép sövényük, kúszó növény és az egyik oldalon egy rusztikus téglás kerítés van (kis mélyedésekkel virágcserepeknek).
Ezt pont megkérdeztem, hogy ő akkor a szomszédja telkén át jár be? Azt mondta nem, a két fél társasházi szerződést kötött és az a bejáró közös használatú, és 1-1 arányban tulajdonolt terület. A kerítésekkel határolt rész pedig mindkét félnek a saját területe, tehát nem osztatlan közös a telek, amin van a ház.
Nézegetni fogom, hátha most is épülnek a környéken hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!