Ha a 20 évre felvett lakáshitel, 20 éves kamatperiódussal van, akkor fix végig igaz?
És a végén fizeted az árfolyam különbözetet még pár évig.
Vagy gondolod hogy a bank átvállalja helyetted a rizikót?
Nekem végig fix zöld hitelem van 2,6% THM-el. Szerződés szerint egyoldalúan nem módosítható. Nem fizetés miatt, kirakhatnak a kedvezményes feltételekből, ekkor 10 éves kamatperiódusra vált, és az éppen aktuális 10 éves periódusú lakáshitel thm-je lesz a mérvadó.
Piaci fix kamatos hitelnél lehet nem így van, nincs viszonyítási alapom.
És hogyha a banki alapkamat felmegy 10 százalékra, akkor is te 2,6 százalékot fogsz fizetni..
Álmodozz csak.
Le lehet pontozni ismét, pont leszarom.
De gondolkozz már, ha 10 százalék felett lesz az infláció, akkor te 2,6 százalékot fogsz fizetni???
Lóf.aszt.
Én bevallom, nem értem amiket írtok :/
Egy teljes futamidő alatti fix kamatozású hitel, miért tud változni törlesztés közben? Tekintsünk el a nem fizetés okozta dolgoktól, tehát, mintha minden részlet határidőre átutalásra kerülne.
Ha valaki felvett egy 20 éves futamidejű, teljes futamidőre fix kamatozású hitelt, akkor az az egyén jóval magasabb törlesztő részletért vállalta ezt be, mint aki egy 5 éves kamatperiódusú 20 éves futamidejű hitel vett fel.
A zöld hitel és a különféle csok hitelek pedig alapból a piaci jegybanki alapkamat alatt vannak.
ZOP fix 2,5% kamat, a csok hitel pedig lehet kamat mentes is, ha jól emlékszem.
9+
Újabb kérdésem:
A 6. választ miért értékeltétek nullára?
Alapvetően az egy kérdés volt a válaszok között!
A jegybanki alapkamat és az inflációk két különálló fogalom :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!