Sok ember miért költözik Győrben?
#1 Győriként mondom, hogy innen azért nem nagyon fogsz ingázni Ausztriába.
A kérdésre válaszolva, az ország egyik legfejlettebb régiója, ha valaki mindenképp M.o-n akar maradni, pl mivel nem beszél jól idegennyelvet vagy bármi más okból, annak Budapest mellett az egyik vonzó célpont.
Sokan egyetemistaként érkeznek ide, és maradnak.
Baromságot beszélsz. Simán ingázhatsz az Osztrák határra. Konkrétan Bécs van 1,5 órára kocsival. A határ kb 40 perc. Ennyit BP-en belül simán elbaszol. A cégünknél konkrétan a győri kirendeltségnél azért van emberhiány, mert egy csomóan inkább oda ingáznak, mert még ígyis jobban emgéri, főleg, ahogy egyre rosszabb a forint.
Győrben átköltöznek az emberek új építésű lakásba, mert szeretnének egy kis változást, új lakóközösséget. Nekem azt mondta az egyik ismerősöm, hogy az új építésűben milliószor rendesebb a lakóközösség, és már beköltözéskor átkopogtak a szomszédhoz, vittek ajándékot, ittak együtt, stb.
Győrbe költöznek Bp-ről is, több emberrel is találkoztam aki nemrég vett kis garzont, és innen dolgozik home officeból fővárosi cégnek.
Győrben élek. Nem jellemző az ingázás, ahhoz azért “messze” van Ausztria. Aki Ausztriában dolgozik és van lakása Győrben az kiadja albérletbe, annak az árán bérel lakást Sopronban és onnét ingázik Ausztriába. Kettő ismerősöm így csinálja.
Győr nagyon sok lehetőséget nyújt munkahelyek valamint szórakozás szempontjából. Fizetések jók, gyorsan lehet találni munkát amiből élni is lehet. Nyelvtudás minden multinacionális céghez kell. Interjúk 3 nyelven zajlanak. Magyar, angol, német. Vendéglátásban, építőiparban is jól lehet keresni. Tanult-tanulatlan mindenki a képességei szerint megtalálja a számításait.
Mert a levegő sokkal tisztább, mint Budapesten, kevésbé zajos, az úthálózat sokkal jobb, a fizetések pedig hasonlóak.
Az ingatlan árak szerencsére még messze vannak a fővároséhoz képest, de már így is kegyetlenül elszálltak.
Én is úgy tapasztalom az ingázás nem jellemző Ausztriába, inkább az, hogy hetente/havonta egyszer jönnek haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!