Mennyire szokták szétlopni a telkeket?
Amennyiért a telket veszed, bekeríted, gyümölcsös esetén metszed, permetezed (...és buzgón imádkozol, hogy a fagy ne vigye el) konyhakert esetén (kút van?) vetőmag, munka locsolás, üzemanyag amivel odamész...hát én azt mondom - viszonylag jó helyen levő kert/gyümölcsös tulajdonosként, hogy vegyed csak a cuccokat, olcsóbban jössz ki! Ráadásul a beruházásod árán életed végéig veheted a zöldséget és akkor még a lopásokat nem is számoltam.
A munkád árát sem.
Mályi nem olyan rossz, a Wikipédia szerint csak 0,5% a cigány. Ahol nagyon kevesen vannak, ott nem nagyon szoktak lopni, mert nincs tömeg, aki megvédje őket.
De különben erre a kérdésre csak az ott lakók, ill. ott telekkel rendelkezők tudnak hiteles választ adni, akiknek konkrét ismeretük van a helyzetről. Pl. hogy van-e mezőőr.
Nekem itt a város egyik oldalán lévő telekről mindent elloptak a piacra "termelő" feketék, el is adtam azt a gyümölcsöst. A város másik oldalán, de már egy szintén 0,5 %-os cigány lakosú faluhoz tartozva, most is megvan a másik telkem, és ott meg ritkán visznek el ezt-azt, a veszteség az 1% alatt volt az utóbbi időben. Pedig az be sincs kerítve. (Ott az őz meg a többi rohadt dög csinál sok kárt, és természetesen a vadászok nem fizetnek kártérítést.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!