Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire szokták szétlopni a...

Mennyire szokták szétlopni a telkeket?

Figyelt kérdés
Vennék egy gyümölcsöst, hogy magunknak termesszünk mindent. A várostól kb 10 km-re van (Mályi környékén, Miskolctól nem messze). Mennyire gyakori, hogy szétlopják? kerités lenne
2022. márc. 21. 10:48
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Teljesen normális, és a jelenlegi irány, hogyha neked ez nem tetszik, akkor rasszista köcsög vagy, és a te k anyád.
2022. márc. 21. 13:03
 2/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Az egyes jól írja. Ne veszódj vele. Te metszed permetezed más meg szüretel. Borsod ilyen szempontból a legrosszabb azt mondják. Elhagyatott helyeket lerabolnak simán
2022. márc. 21. 13:38
 3/9 A kérdező kommentje:
Hát ez nem valami jó :( ettől tartottam de muszáj egy kis telek mert olyan zöldség árak vannak...
2022. márc. 21. 13:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én az ország túlsó végében lakom. Magát a termést felénk nem nagyon lopják. Legalábbis nem ipari méretekben. Viszont ha van a telken egy présház, vagy szerszámos bódé, azt előszeretettel törik fel fémek után kutatva.
2022. márc. 21. 14:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Ny mon talán az osztrák határ közelségében megprobalnam ezt. Ott azért több a pénz. Borsodban körbe kamerazott telekkel is végig gondolnám 5x. Próbálj valami olyan hely közelében venni ahol azert nagyobb a mozgás, közelben van benzinkút, bolt vag hasonló
2022. márc. 21. 18:03
 6/9 anonim ***** válasza:
82%

Amennyiért a telket veszed, bekeríted, gyümölcsös esetén metszed, permetezed (...és buzgón imádkozol, hogy a fagy ne vigye el) konyhakert esetén (kút van?) vetőmag, munka locsolás, üzemanyag amivel odamész...hát én azt mondom - viszonylag jó helyen levő kert/gyümölcsös tulajdonosként, hogy vegyed csak a cuccokat, olcsóbban jössz ki! Ráadásul a beruházásod árán életed végéig veheted a zöldséget és akkor még a lopásokat nem is számoltam.

A munkád árát sem.

2022. márc. 21. 18:40
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy érdemes, hogyha van egy házad, amiben laksz és a kertedben csinálsz kis veteményest, meg néhány gyümölcsfát. De Borsodban még úgy sem garantált, csak némileg esélyesebb.
2022. márc. 21. 18:43
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Mályi nem olyan rossz, a Wikipédia szerint csak 0,5% a cigány. Ahol nagyon kevesen vannak, ott nem nagyon szoktak lopni, mert nincs tömeg, aki megvédje őket.

De különben erre a kérdésre csak az ott lakók, ill. ott telekkel rendelkezők tudnak hiteles választ adni, akiknek konkrét ismeretük van a helyzetről. Pl. hogy van-e mezőőr.

Nekem itt a város egyik oldalán lévő telekről mindent elloptak a piacra "termelő" feketék, el is adtam azt a gyümölcsöst. A város másik oldalán, de már egy szintén 0,5 %-os cigány lakosú faluhoz tartozva, most is megvan a másik telkem, és ott meg ritkán visznek el ezt-azt, a veszteség az 1% alatt volt az utóbbi időben. Pedig az be sincs kerítve. (Ott az őz meg a többi rohadt dög csinál sok kárt, és természetesen a vadászok nem fizetnek kártérítést.)

2022. márc. 21. 19:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem még a kerítést is lelopnák
2022. márc. 25. 06:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!