Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ház vásárlással járó költsègek?

Kaika26 kérdése:

Ház vásárlással járó költsègek?

Figyelt kérdés
Adott egy ház aminek az ára már letèti számlán van meg elő adási szerződès meg van kötve ès 2 hónappal előrèbb jött a a vègleges szerződès viszont a tulaj felhívott hogy mivel 2 hónappal előre jőtt a dolog így követel 300 ezer ft ot 2 hónapi albèrletre jogszerű ez?
2022. márc. 11. 16:53
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
NEM!
2022. márc. 11. 17:07
 2/10 A kérdező kommentje:
Azzal indokolja hogy mivel ennyivel előbb kell költözniük ez plusz költsèg nekik ami minket is terhel mert hogy miadtunk kell előbb kiköltözni
2022. márc. 11. 17:10
 3/10 A kérdező kommentje:
Ha èn visszalèpek a vásárlástól úgy vissza kapom a letèti számláról az összeget meg az előleget?
2022. márc. 11. 17:11
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

Ha bizonyítod, hogy a mostani háztulaj követel még pénzt, akkor visszaláphetsz. Persze az az ügyvéd, akit megbíztál, nem áll a helyzet magaslatán, vagy összejátszik a másik féllel..

Itt a nyóckerben ezt úgy hívjuk, hogy szívat az eladó..

Amúgy hogy jön egy szerződés két hónappal előbbre? Az ügyvéd erőlteti?

Amúgy nem jogszerű az albérletre pénzt követelni. Asszem hintában ülsz.

2022. márc. 11. 17:41
 5/10 A kérdező kommentje:
Van hangfelvètel úgy jön előrèbb hogy kb júniusra számoltunk a pènzre babaváróról meg csokrol van szó de találtunk egy fasza ügyintèzőt aki hamarabb el tudott mindent intèzni előbb az ügyvèdet is ő ajánlotta
2022. márc. 11. 17:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan lépnél vissza csókkal, gondolkozz már.

Ha 2 hónappal későbbi időpontot beszéltetek meg, akkor jogos az eladó kérése, ő nem így számolt.

2022. márc. 11. 18:02
 7/10 anonim ***** válasza:
Lehet, én vagyok a balfék, de ezt nem értem. Megbeszéltétek hogy az adásvételi szerződést ügyvédek előtt x hónap x napján írjátok alá, erre m az ügyintézőtök elintézte 2 hónappal korábbra? Ez így nem lesz jogszerű az tuti. Az előszerződésben gondolom én naívan, rögzítettétek a végleges adásvételi szerződés aláírásának dátumát. Azt kell irányadónak tekinteni.
2022. márc. 11. 19:49
 8/10 anonim ***** válasza:
Mi van a szerződésben a birtokbaadásról meg a végleges szerződésről?
2022. márc. 11. 21:28
 9/10 A kérdező kommentje:
Birtokbaadás a vètel ár megfizetèse után vègleges szerződès mèg időpontot kell egyeztetni az ügyvèddel de a tulaj találta ezt ki hogy előbb legyen a költözès most meg azt mongya nem gondolta átt teljesen ezèrt fizessek mèg 300 ezer ft mondtam neki ugyis megyünk ügyvèdhez aztán le papirozzuk neki ez nem jó
2022. márc. 12. 04:27
 10/10 anonim ***** válasza:

Annyira értelmetlenül írsz, iskolába jártál?!

Szerződés a mérvadó. Mi van benne? Ha az, hogybirtokbaadás a vételár megfizetése után, akkor pont. Ha ő tovább marad az általáad már megvásárolt ingatlanban a birtokbaadás után, akkor neki kellene albérletet fizetnie neked.

2022. márc. 16. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!