Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Erdő vásárlása a magyar államtól?

Erdő vásárlása a magyar államtól?

Figyelt kérdés

Van a falunkban egy erdős/gazos telek relatív közel a házunkhoz, amit szeretnénk megvásárolni, hogy azon állatokat tartsunk. Helyrajzi szám alapján lekérdeztük, és 100% ban a Magyar Állam tulajdonában áll. Jogilag erdőként van bejelentve.

Ilyen helyzetekben hol lehet megérdeklődni, hogy az adott telek megvásárolható?

2022. márc. 11. 16:41
 1/5 anonim ***** válasza:
2022. márc. 11. 18:00
 2/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Végig olvastam a rám vonatkozó részt (10 hektár alatt), és felmerült néhány kérdés, amelyre nem találtam választ!

Mi alapján kellene eldönteni, hogy mennyit ajánlunk a telekért?

Erdőkhöz is szükség van 1 hektár felett földműves végzettségre? (az erdő ~2 ha és a családban senkinek nincs ilyen végzettsége)

2022. márc. 11. 18:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
erre sajnos nem tudok válaszolni, ennek esetleg az önkormányzatnál próbálj utánajárni.
2022. márc. 11. 18:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Arra esetleg készülj, hogy abban a pillanatban mihelyt megveszed és magántulajdon lesz, előállnak a telepítési kötelezettséggel és a fene tudja még mikkel. Nem biztos, hogy állatokat tarthatsz rajta.... és egyéb nyalánkságok.

Nekünk volt erdőnk roppant rövid ideig, de annyit cseszegettek miatta, hogy szinte gombokért megléptünk belőle.

Nagyon járd körbe a témát, különösen a kötelezettségeid részt, mert érvényesítik!

2022. márc. 11. 18:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekel. Gondolkodom, hogy veszek egy kisebb erdőterületet.
2022. márc. 11. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!