Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Északi fekvesü lakas a jobb...

Északi fekvesü lakas a jobb vagy a déli?

Figyelt kérdés

Lehetösegünk van meg vasarolni egy eszaki fekvesü, elsö emeleti(nem földszint), 80 negyzetmeteres teljesen uj lakast. Velemenyeket szeretnek kerni attol akinek hasonlo lakasa van, hogy elegedett e.

Lenne még egy déli fekvesü a negyediken (ugyan abban a tarsas hazban), de annyira nem szeretek liftezni es emiatt ezt a lakast annyira nem preferalom. 9 emeletes uj tarsas haz egy lako parkban

#Délifekvés
2022. márc. 10. 15:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az északi fekvésűben soha nincs erős napfény és általában is hidegebbnek érzi az ember, a hangulata is hűvös. A szobanövényeknek viszont jobbat tesz az északi fekvésű ablak, mert nem szenvednek napégést. A déli fekvésű sokszor nagyon meleg, különösen ha betűz a napfény és a függönyök hamarább tönkremennek. A hangulata mindig derűs, meleg. A falon levő festményeknek nem tesz jót a sok fény.
2022. márc. 10. 15:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Északi fekvésű, első emeleti lakásban lakunk. Ide soha nem sütött be a nap, mert eléggé beépített a környék. Sötét van állandóan, és fel kell kapcsolni a villanyt, ha nem akarod barlangban érezni magad.

Előnye hogy nyáron viszonylag hűvös, eddig kibírtuk klíma nélkül.

2022. márc. 10. 15:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyáron az északi, télen a déli :) Ha van lift, számomra jobb a magasabb emeleti levegő és kilátás és zaj szempontjából.
2022. márc. 10. 16:37
 4/8 anonim ***** válasza:
98%

Én a délit választanám. Szeretem a napfényt. Ilyenkor is jobb a közérzetem, ha süt a nap, hiába van téli hideg.

4. Emelet nem magas a lépcsőn se. Én is liftes házban lakom és mégse liftezek sokat. Kell ennyi mozgás. De persze a lifttel sincs bajom.

2022. márc. 10. 16:45
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a valaszokat nagyon hasznosak :)
2022. márc. 10. 16:53
 6/8 anonim ***** válasza:
98%
Déli.
2022. márc. 10. 17:05
 7/8 anonim ***** válasza:
98%
Északi fekvésűben lakom, szűk utcában, magas házak között. Soha nem süt be a nap, sötét és hideg. Viszont nyáron nincs olyan rohadt meleg, mint a legtöbb helyen. :) Összességében a déli fekvésűt választanám. Ami plusz energiát elfogyaszt nyáron a légkondi, azt megspórolod a világításon és a fűtésen.
2022. márc. 10. 17:09
 8/8 anonim ***** válasza:
98%

Én is a déli fekvésűt választanám. Ki tudod árnyékolni a napfényt, függönnyel, reluxával, redőnnnyel.

Viszont az északi fekvésűbe nem tudod becsalogatni a napfényt sehogyan.

2022. márc. 10. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!