Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Soha nem lesz így lakásom?

Soha nem lesz így lakásom?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok, nem örököltem semmit, azon szerencsések közé tartozom, akinek még él minden nagyszülője és a szülők is.

Budapesten élek (albérletben) ott is dolgozom, keresetem jelentős részét próbálom félretenni. Olyan szinten megdrágult minden, hogy egyre elérhetetlenebbnek tartom, hogy valaha is lesz lakásom. Gyerekvállalás miatt muszáj legalább 2 szobás 45 négyzetméter feletti lakásban gondolkodnom, mert ennyi egészséges élettérre úgy gondolom minimum szükség van. Az évek alatt összespóroltunk a párommal 8 millió forintot, amiből kettő vésztartalék, tehát lakásra önerőként jelenleg 6 millió forinttal rendelkezünk. Az utóbbi egy évben viszont olyan szintű drágulás következett be az ingatlanpiacon, hogy félretevéssel ezt nem tudjuk lekövetni. Egy-két éven belül szeretnénk gyermeket, nem akarom albérletbe szülni, mert nem érzem biztonságosnak, tekintve, hogy kutyánk is van, így abszolút nehezítő körülmény lenne, ha esetleg új albérletbe kényszerülnénk. Maximum a babavárót vagyunk hajlandóak felvenni, viszont ahogy az árak mozognak, ahhoz is szükségünk lesz legalább 15-20 millió forint hitelre, aminek az össz törlesztője már a 200 ezer forintot súrolja. Havi összes nettó bevételünk 650 ezer forint.

Egyre elkeseredettebnek érzem magam emiatt, és elkezdett kialakulni egy anyagi szorongásom is.

2022. febr. 21. 16:27
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
54%
Emlékszem amikor először ezen kellett gondolkodnom én is azt mondtam, hogy se hitel, se támogatás, majd lesz valahogy. Aztán lett is. Sokat kattogtam azon, hogy a bevételeinket megnöveljük annyira, hogy ne kelljen ilyen trükköket használni. Azóta van néhány lakásunk, 2 házunk, sőt mostanában vettünk egy harmadikat. Soha nem voltam hajlandó olyan spórolásra önként, mint a kérdező. Nem voltam költekező, de amire szükség van, arra szükség van. Most is boldogan költök bármire, amitől jól érzem magam vagy jól érzik magukat a környezetemben élők.
2022. febr. 21. 17:30
 32/64 anonim ***** válasza:
19%

"a GYED tetejét kapná ami 210 ezer forint, és ha ő esetleg nem is menne vissza egyből dolgozni a pici 1,5 éves koráig, akkor én igényelném a GYED extrát"

Ha ő a max gyedet kapná, miért igényelnéd te a gyedet?

Tudom, nem erről szól a kérdés, de ezt nem értem.

2022. febr. 21. 17:37
 33/64 A kérdező kommentje:

32

A GYED extrát igényelném, ha mondjuk a feleségem nem tud viszamenni 4 órában dolgozni. Ez nyílván csak a gyerek 1,5 éves korától lesz kérdés, addig kapná ő a GYEDet, ha pedig vissza tud menni részmunkaidőben dolgozni, akkor ő igényelné meg a GYED extrát.

2022. febr. 21. 17:40
 34/64 anonim ***** válasza:
90%

Koltozz videkre. A fizetesek valamennyivel alacsonyabbak de a hazak is olcsobbak. Falun tudsz venni 20 millioert kadarkockat. Ha van 6 milliod, kapsz babavarot, falusi csok, hitel akkot megtudod venni.

En falun nottem fel, a szuleim ott elnek es mondjak hogy rengeteg idegen vesz hazat a kornyeken. Regebben csak a helyi fiatalok vettek hazat a faluban, most mar a kozeli varosbol is jonnek.

2022. febr. 21. 17:41
 35/64 anonim ***** válasza:
17%
30: Már negyedszer írom, nem szabad a készpénzt tartogatni, be kell fektetni. Mért nem fekteted be? Bevételt is hoz, az plusz pénz.
2022. febr. 21. 17:47
 36/64 mindentudó99 ***** válasza:
85%
#35 Azt írtad 500 at már fektessen be az ember. Na de annyit mibe?
2022. febr. 21. 18:09
 37/64 anonim ***** válasza:
6%

36: Ez is egy szakma...:) Tessék művelődni a témában!:)

A Kérdezőnek pedig 8 milliója (!!!) van.

Ingatlan, kiadni.

2022. febr. 21. 18:33
 38/64 A kérdező kommentje:

Ha ingatlant veszek kiadasra, egyreszt hitelezett lakasokat szabalyosan nem lehet kiadni a bank hozzajarulasa nelkul, masreszt a belole bejovo osszeg jobb esetben arra jo, hogy az alberletem egy reszet kifizetem belole. Nem befektetesnek keresek lakast, hanem elso lakasnak, lakhatasra, ahol fel lehet nevelni egy gyereket.

Semmi ertelmet nem latom annak hogy van egy lakasom amit kiadok cserebe meg a befolyo osszegbol kifizetem az albit es azon felul meg a hitelt is. Ez a megoldas annak jo aki mar rendelkezik egy sajat tehermentes ingatlannal.

2022. febr. 21. 19:05
 39/64 anonim ***** válasza:
11%

"Ha ingatlant veszek kiadasra, egyreszt hitelezett lakasokat szabalyosan nem lehet kiadni a bank hozzajarulasa nelkul,"

8 millióig vegyél!

NE lakást vegyél!

2022. febr. 21. 20:49
 40/64 anonim ***** válasza:
96%
Nem írtad, mit dolgoztok, de szerintem ezen a ponton nem feltétlenül a mégtöbb spórolás a megoldás, hanem a bevételek növelése. Nyilván nektek kell látni, hogy munkahelyváltással stb. mennyi plusz lenne elérhető, de szerintem egyszerűbb, mint aszkétaként élni, amivel esetleg havi pártízezer forintot még megspóroltok.
2022. febr. 21. 20:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!