Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Soha nem lesz így lakásom?

Soha nem lesz így lakásom?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok, nem örököltem semmit, azon szerencsések közé tartozom, akinek még él minden nagyszülője és a szülők is.

Budapesten élek (albérletben) ott is dolgozom, keresetem jelentős részét próbálom félretenni. Olyan szinten megdrágult minden, hogy egyre elérhetetlenebbnek tartom, hogy valaha is lesz lakásom. Gyerekvállalás miatt muszáj legalább 2 szobás 45 négyzetméter feletti lakásban gondolkodnom, mert ennyi egészséges élettérre úgy gondolom minimum szükség van. Az évek alatt összespóroltunk a párommal 8 millió forintot, amiből kettő vésztartalék, tehát lakásra önerőként jelenleg 6 millió forinttal rendelkezünk. Az utóbbi egy évben viszont olyan szintű drágulás következett be az ingatlanpiacon, hogy félretevéssel ezt nem tudjuk lekövetni. Egy-két éven belül szeretnénk gyermeket, nem akarom albérletbe szülni, mert nem érzem biztonságosnak, tekintve, hogy kutyánk is van, így abszolút nehezítő körülmény lenne, ha esetleg új albérletbe kényszerülnénk. Maximum a babavárót vagyunk hajlandóak felvenni, viszont ahogy az árak mozognak, ahhoz is szükségünk lesz legalább 15-20 millió forint hitelre, aminek az össz törlesztője már a 200 ezer forintot súrolja. Havi összes nettó bevételünk 650 ezer forint.

Egyre elkeseredettebnek érzem magam emiatt, és elkezdett kialakulni egy anyagi szorongásom is.

2022. febr. 21. 16:27
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
30%
13: Mi nem tartunk fenn autót, nem bankolunk, nincs mobilunk, mobilelőfizetésünk. Ez is rengeteg pénz, kb. havi 110-130 000 Ft.
2022. febr. 21. 17:19
 22/64 anonim válasza:
87%
Kérdező, nem a 600.000 Ft a lényeg hanem az illetekmentesseg. Mi most terveztünk venni lakást. Mivel én és a feleségem sem első lakastulajok vagyunk így 4% lenne az illeték. A 600.000 Ft így egy 40M lakás esetében már 2,2M! Gondoljatok át az 1 gyerekes CSOKot!!
2022. febr. 21. 17:19
 23/64 anonim ***** válasza:
86%
20: Akkor én nem értek valamit, mert a 600 000 Ft-ért én úgy értelmezem, csak meg kell születnie a gyermeknek, semmi mást nem kér. Vissza nem térítendő támogatás, egy összegű.
2022. febr. 21. 17:20
 24/64 anonim ***** válasza:
81%
1,6. De az se kevés a semmiért.
2022. febr. 21. 17:21
 25/64 A kérdező kommentje:
Mondjuk ha a 600 ezres támogatásra is érvényes lenne a mellé felvehető kamattámogatott hitel, akkor már elgondolkodnék rajta, de így számomra nem éri meg. És ez lehet úgy hangzik, hogy ingyenélő felfogásom van, de szerintem már egy gyermek felnevelése is jelentős demográfiai szempontból, ahhoz képest viszont az egy gyermeket vállalók kiesnek egy csomó támogatásból, úgy, hogy egy gyermek felnevelése sem kerül kifejezetten kevesebbe, mint kettő.
2022. febr. 21. 17:22
 26/64 A kérdező kommentje:

22.

Igen, viszont ha nem születik meg mégsem a tervezett gyerek, hiába van róla orvosi papír, az illetéket ki kell fizetni (említett példádként a 2,2 millió forintot) és utána még büntető kamatot is, hiába vagy papíron pl. meddő.

2022. febr. 21. 17:23
 27/64 anonim ***** válasza:
84%
Azokról nem is beszélve, akik 25 év felett vannak és nem akarnak megnősülni/férjhez menni. Azoknak az igazi szivatás.
2022. febr. 21. 17:24
 28/64 anonim ***** válasza:
69%

26: Ha már megszületett, akkor is fel lehet venni.

ÉS beteszed az előtörlesztésbe.

2022. febr. 21. 17:25
 29/64 anonim válasza:
50%

1.600.000+600.000 az nálunk 2,2M kedves 24es 🙂

Természetesen a baba már úton van. Nem is értem hogy hogy képesek az emberek babavarot meg csokot úgy felvenni hogy nem a biztosra mennek…. Elég gaz de csak ilyen van az ismeretségi körben

2022. febr. 21. 17:27
 30/64 A kérdező kommentje:
Igen ez egy járható út lehetne, viszont a folyamatos drágulás miatt lehet nem tudjuk ezt megvárni. Kb. két éven belül tervezzük a baha projektet, az addigi pénzünk ha a fogantatásig várunk viszont folyamatosan inflálódik, és lehet 2 év múlva már 50 milla lesz egy havannai panel.
2022. febr. 21. 17:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!