Mikorra esnek a lakásárak vissza, a normális árkeretükbe?
39:
Nem tudsz szorozni? Ott van a számítógépen a számológép. 20,9 millió jön ki.
De bizony, 2018-ban vettem Budapesten a Keletinél 14,5 millióért egy felújított lakást.
Honnan lenne? Szerintem a vásárlók legalább 85% hiteles. Megvan az önerő aztán hitel. Van aki több féle hitellel operál pl. babaváró az önerőbe és a többi a lakáshitel.
Óriási eladósodásba van majdnem mindenki, persze amíg győzik fizetni addig oké.
Legalábbis itt a nyugati részen csak olyannal találkoztam aki nem hiteles, aki vagy 5-10 éve nyomja ausztriában és félrerakott mindent is.
Nem nagyon van olyan aki a 60-80 milliós házakat kp ra veszi. De a 35 millás paneleket sem gyakran.
De ha olvasnál híreket látnád, hogy a hitelezések rekordokat döntögetnek. Hát innét veszik.
Mi is hitelből fogjuk, hát 50-60 milliónk honnét lenne már meg kettőnknek relatíve fiatalon. Majd 10-15 év múlva lehet lesz annyink, de akkor már az árak is 2-3 szorosak lesznek kb.
#43-44 Mondjuk azt hittem, hogy ez triviális. Nyilván a többség hitelre veszi, de leginkább azért, mert nagyon olcsó a hitel és a kp-dat jobban br tudod fektetni.
Nekünk pl. 25 millió kp-nk volt. Babaváróval 35. Vettünk egy 47 milliós lakást, de annyira alacsonyak voltak a kamatok, hogy még azon is gondolkodtunk, hogy a babavárót benyomjuk önerőnek és felveszünk 37 millió hitelt. Végül a 25-ből 10-et raktunk be + 10 babaváró.
A 25 milliót meg főképp a rokonaimnak köszönhetjük. A szüleim lakásában laktunk 5 évig (5*12*150 ezer spórolás albérleten = 9 millió) + örököltem 3-t + nagymamám születésemkor csinált babakötvényt (1 M) + mindkettőnknek volt lakástakarékja (3 M) + covid miatt elmaradt az esküvő, de kaptunk nászajándékot (3-4 M).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!