Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Van a másik örökösnek is...

Van a másik örökösnek is beleszólása ebbe?

Figyelt kérdés
Szülői házról van szó, anya a tulajdonos. Hitelmentes, sokat ér. Testvérem (de főleg a felesége) először arra akarták rávenni anyut, hogy adja el és adja nekik a pénz rájuk eső részét (vagy többet). Ebbe nem ment bele anya szerencsére. Most kitalálták, hogy felvesznek egy hatalmas hitelt, amit a házra terhelnek. Erre sajnos anya rábólintana (még gondolkozik), én viszont ellenzem. Van beleszólásom?
2022. jan. 27. 09:29
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én is csak azt tudom írni, mint az előzőek:

Alapból óriási adósságuk van a testvéredéknek, és még többet akarnak ráterhelni arra az ingatlanra, amiben neked is tulajdonrészed van.

Abban a pillanatban, hogyha valami lesz, és megcsúsznak a hitel fizetésével, a házat vagy elárverezik, és te jó esetben fityingeket kapsz, rossz esetben semmit, vagy pedig te és az anyád fizethetitek a tesódék hitelét.

Ez óriási konfliktus lesz, de vállalni kell. Nem vehetnek fel rá hitelt az engedélyed nélkül, és nem adhatják el az engedélyed nélkül.

2022. febr. 1. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!