Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Van a másik örökösnek is...

Van a másik örökösnek is beleszólása ebbe?

Figyelt kérdés
Szülői házról van szó, anya a tulajdonos. Hitelmentes, sokat ér. Testvérem (de főleg a felesége) először arra akarták rávenni anyut, hogy adja el és adja nekik a pénz rájuk eső részét (vagy többet). Ebbe nem ment bele anya szerencsére. Most kitalálták, hogy felvesznek egy hatalmas hitelt, amit a házra terhelnek. Erre sajnos anya rábólintana (még gondolkozik), én viszont ellenzem. Van beleszólásom?
2022. jan. 27. 09:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%
Azért ez sem mindegy, hogy a kérdező hány éves. Ezt tudjuk?
2022. jan. 27. 21:54
 12/21 anonim ***** válasza:
91%
Azt írja tanul és mellette dolgozik. Valószínűleg 18-25 év közötti.
2022. jan. 27. 22:57
 13/21 anonim ***** válasza:
20%

Na jah, de 14 (sőt nyáron korábban) már diákmunkázhat, az is dolgozás.

Azért kérdéses, mert 18 felett van igazán joga vétózni ám.

2022. jan. 27. 23:02
 14/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtatok, nem fogom megengedni ezt a hitelt🙂 most leszek 20 éves egyébként.

Azt mondta tesóm, hogy akkor fizessük ki a ház rá eső részét, tehet ilyet? Mert ha igen, akkor ahhoz megint hitel kell és így suli és munka mellett azt nem tudom vállalni 😕

2022. jan. 28. 07:02
 15/21 anonim ***** válasza:
75%

Ezt az ügyet már több joggal viheti a tesód bíróságra, szoktak ilyet, hogy a részét szeretné a házból ha kifizetnétek. Viszont itt valószínűleg nem nyerne a bíróságon, mert a bíró ép ésszel látná hogy a beteg munkaképtelen anyja és a még fiatal diák testvére nem tudják őt kifizetni. (Ha anyud is egészséges lenne te pedig idősebb és már nem diák, akkor lehet megnyerné a dolgot a bíróságon, de így nem.)

Amúgy mitől lett ilyen pénzéhes a tesód?

2022. jan. 28. 07:08
 16/21 A kérdező kommentje:
Túl nagy építkezésbe kezdtek. Többe kerül, mint tervezték, vettek fel csokot, babavárót 3 gyerekre, de a felesége a 2.gyerek után meddő lett, császár után. És kell a pénz... Érdekes módon sógornőm a saját családát nem akarja eladósítani....
2022. jan. 28. 07:27
 17/21 anonim ***** válasza:
92%

Ebből biztosan családi harag és utálkozás lesz, de akkor se menjetek bele. Perelni ilyen anyagi helyzetben úgysem fog, de ahogy az előző írta, az élethelyzetetek miatt amúgy is bukná a dolgot.

Ez nem a klasszik úgyis fizeti a hitelt nincs nagy kockázat dolog, ha ennyire úszik a pénzzel, meggondolatlanul vesz fel hiteleket, én sem engedném….

2022. jan. 28. 08:30
 18/21 anonim ***** válasza:
90%
Kérheti lényegében, az előzőek leírták. Azért ez elég szomorú. Nagyon nagy terhet róna rátok. Nekem pl több mint 20 éve meghalt apukám. Mi is örököltük a ház felét tesómmal. Még sem vertem az ajtót soha. Pedig várjuk az első gyermekünket,szeretnék családiba menni. Na De nem így. Szóval marad a panel, amíg Anya nem dönt úgy, hogy eladja vagy ilyesmi.
2022. jan. 28. 08:50
 19/21 anonim ***** válasza:
88%
Ha esetleg kitudnád fizetni a tesód részét igen nagy kalamajka lehetne az is. Mikor majd anyukád bocsánat meghal ; az ő tulajdona is két fele megy. Akkor is kivásárolnád a tesód,kellene a ház neked? Vagy eladnátok, mert akkor felesleges a kivásárláson csak agyalni is.
2022. jan. 28. 08:55
 20/21 anonim ***** válasza:
88%

Na, ismerve a pénzügyi hátteret, így a hitelt biztosan nem engedném ráterhelni az ingatlanra.

Egyébként mekkora összeget akarnak felvenni rá, illetve mekkora összegre tartana igényt az 1/4-ed részére?

Ahogy pedzegette más is, az nem játszik, hogy eladjátok, mindenki megkapja a részét és anyukádnak vennétek egy kisebbet, olcsóbbat?

Indíthat közös vagyon megszüntetési pert, de az szerintem azért mérhetetlenül övön aluli lenne egy családon belül.

Anyukádnak van élethosszig tartó haszonélvezeti joga a házon?

2022. jan. 28. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!