Szülői házról van szó, anya a tulajdonos. Hitelmentes, sokat ér. Testvérem (de főleg a felesége) először arra akarták rávenni anyut, hogy adja el és adja nekik a pénz rájuk eső részét (vagy többet). Ebbe nem ment bele anya szerencsére. Most kitalálták, hogy felvesznek egy hatalmas hitelt, amit a házra terhelnek. Erre sajnos anya rábólintana (még gondolkozik), én viszont ellenzem. Van beleszólásom?
Te még nem örökös vagy jogilag. Amíg anyátol él, ő a tulajdonos, azt vsinál vele, amit akar.
Az más kérdés, hogy az öröklés rendje szerint egyszer majd kettőtöké lenne, ha anyád másképp nem rendelkezik. De ettől most ebbe beleszólásotok nincsen.
Maximum beszélgetsz vele, hogy ne tegyen ilyet, de én nem javaslom, hogy a későbbi öröklésre húzd rá. Inkàbb arra, hogy a saját ingatlanát ne terhelje meg.
2022. jan. 27. 09:36
2/21 anonim válasza:
Hát nem sok ha jogi szempontból nézzük. Amúgy nyílván egy család vagytok. Semmiképpen se engedd. Elúszhat az egész ház. Ráadásul amíg nem rendezik a testvéredék a hitelüket; semmit nem tudtok csinálni azzal a házzal. Se eladni,se semmi. Gondolom nem 1-2 évre vesznek fel pénzt. Egyszerűen ilyet nem szabad csinálni. Oldják meg máshogy. Anyukád még utcára is kerülhet.
2022. jan. 27. 09:40
3/21 anonim válasza:
Ebben a szituban nincsenek meg orokosok. Anyukad a haz tulajdonosa, minden a hazzal kapcsolatos dologrol o dont.
2022. jan. 27. 09:44
4/21 A kérdező kommentje:
Anyáé 2/4rész, miénk 1/4-1/4. Csak azért írtam így, mert mindenről értesítenek, ahol örökösként vagyunk feltüntetve. Fiatal vagyok még, nem értek ilyenekhez. Úgy érzem, hogy ki akarnak túrni. Anya sajnos beteges, már túl van egy rosszindulatú daganatos betegségen és egy jóindulatú agydaganata is volt és fél, így akar nekik segíteni. Én még anyával élek, tanulok és dolgozom.
2022. jan. 27. 10:01
5/21 anonim válasza:
Jaaa, akkor ez más szitu.
De azt írtad anyád a tulaj, ami nem igaz. Fele az övé, 1/4-1/4 a tiétek.
Ez esetben van beleszólásod, 1/4 részt tulajdonos vagy. És meg is tudod akadályozni ezzel, csak konfrontálódni kell a testvéredékkel, meg anyáddal…
2022. jan. 27. 10:04
6/21 anonim válasza:
Akkor nem anyád a tulaj
2022. jan. 27. 10:15
7/21 anonim válasza:
tehat apukad meghalt (reszvetem), es anyukad kapta a felet, ti testverek meg 1/4 - 1/4 reszt. kizartnak tartom hogy egy bank is raterhelne barmit is mindegyik tulajdonos beleegyezese nelkul
2022. jan. 27. 10:35
8/21 anonim válasza:
Mivel te is tulajdonos vagy, a te beleegyezésed is kell ahhoz, hogy jelzálogjogot terheljenek az ingatlanra, ahogy anyukádé is.
Esetleg konzultálj egy ügyvéddel, hogyha mégis belemennél, akkor hogyan tudod megakadályozni, hogy te is elbukj mindent, ha ők úsznak a hitellel.
2022. jan. 27. 13:35
9/21 anonim válasza:
Még kezesnek se írjatok alá. Ha nem fizetik a részleteket,mindent anyud ,és te fizetsz.Ebbe bele rokkantok.
Ilyen eset forog fenn közeli családomban .Még a nyugdijukból is vonják.De ez sem volt elég a hitel törlesztéshez.A bank vitte a házat,mindenki ki lett lakoltatva .
2022. jan. 27. 15:16
10/21 anonim válasza:
Kedves kérdező, mivel te is tulaj vagy, ezért te egymagad is meg tudod akadályozni, hogy a tesódék ilyen fajta hitelt vegyenek fel a házra, ami a tiéd is. Anyud szerencsére ebben nem egyedül dönt. Ha te nemet mondasz, akkor a tesódék nem tudnak ilyen fajta hitelt felvenni. Legyél erős és mondj nemet nekik, ne írj alá semmit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!