Magyarországon hol lenne érdemes élni?
Jelenleg egy kisvárosban élek Békés megyében. Szemetesek az utcák, nyáron a közterületeken sokszor derékig ér a fű, sok az elhagyatott omladozó ház. Ha elmegy az ember sétálni, minden sarkon a ház előtt ücsörögnek a járdán a ráérős emberek, körülöttük szemét mindenhol. Arról nem is beszélve hogy az autóikat sokszor az úton hagyják keresztben, kitárt ajtókkal. De mielőtt azt hinné valaki, hogy most kifejezetten egy bizonyos kisebbséggel van bajom, nem, hanem az ilyen életmódot folytató emberekkel. Az itt teljesen megszokott dolog, hogy a városban az autóból menet közben kidobnak egy táska szemetet, vagy egy üdìtős flakont. Ezen kìvül megy a beszólogatás, lökdösődés, csak úgy mert az milyen vicces. Én itt nőttem fel, ezt valamilyen szinten megszoktam, de most hogy megszületett a gyermekem, nem akarom hogy neki is ilyen körülmények között kelljen felnőnie, főleg hogy azóta az ilyen dolgok még inkább megszaporodtak. A normális emberek akik szintén nem tudták ezt elviselni, ök elmentek külföldre, ìgy sokkal rosszabb az arány.
Egy szép helyen szeretnék élni, ahol az emberek kedvesek, ahol nem mélyszegénységben tengődő, semmit tenni nem akaró lakosokkal vagyok körülvéve.
Leginkább duntántúlra, osztrák határ környékére gondoltam, Kőszeg, Sopron ilyesmi. Mit tudnátok ajánlani?
Persze aki már eleve elputrisodott helyre megy annak nem is lesz összehasonlítási alapja, annak az lesz az alap, és nem fog miatta bánkódni.
De aki tudja, hogy csak 5 vagy csak 10 éve milyen volt itt, azt akár kicsit a rettegés is elfoghatja, hogy ha ilyen rövid idő alatt ennyire sokkal élhetetlenebb lett a környék, akkor mi lesz még itt?
De én ismerek jó pár olyat aki már akár 10 éve itt van, és már ő is mondja, hogy elég tarthatatlan lett itt az állapot, pedig eddig eléggé szerette, de most már egyre többen gondolkodnak, hogy ha saját ingatlant vesznek, lehet nem feltétlen itt, mert elég gáz a helyzet és a hülyének sem éri meg az a napi 40-50 perc vagy esetenként 1 óra + ami csak a sok ember miatti dugóra megy el az életéből és még maga az ingázás benne sincs.
+ Sajnos a határ menti közeli faluk már úgy néznek ki, hogy van az alap falú, meg a másik része ami full új építésű. Szóval a falvak sem tudnak már fellélegezni, már megduplázódott a méretük.
Szerintem aki normálisabb életet szeretne, annak nagyon meg kell gondolnia hova menjen itt. Én azt mondom minimum 30-35km re költözzön a határtól, mert oda még nem ért el ez a pusztulat vagy csak épp hogy, de ezen belül már eszméletlen méreteket öltött az épitkezés.
Elég megnézni, hogy sok helyen még a falvak fele kavicsos úton van... Pont ezért.
veszel 60-80 ért házat, aztán mész a szar pusztai úton. Kész röhej.
Vagy Wiener Neustadt
Kolléga ott lakik, alig fizet többet az albiért aztán fele annyi idő alatt bent van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!