Mennyire régi, hány éves házat vagy lakást vettetek mostanában? Mennyire kellett felújítani?
Mi tavaly vettünk egy kb 20 éves házat.
1 falat kellett bontani (főzőfülke), egyébként festeni és burkolni kellett csak.
Kb 3 hónap alatt meg voltunk vele.
Én egy kb. 30 éves -még békebelien megépített- házat vásároltam pár éve, amin mindössze a konyhai és az előszobai járólapok lettek tetszetősebbre cserélve és egy belső festés lett csinálva.
Tavaly meg saját kezűleg a nyílászárócserét is megoldottam igen olcsón.
Vagyis nem az számít egy háznál, hogy hány éves, hanem, hogy hogyan lett megépítve.
A "Kádár " kockákat szinte teljesen fel kell újítani.Megvan a lehetőség a belső átalakitásokhoz,toldásokhoz.De gondolj bele,meg van a telek,esetleg több mellék épülettel,garázzsal.Bent vannak a közművek,legalább is telken belül.Ezek mind előny jelentenek.
Aztán nem kell építési engedély sem kérni.Nincs befejezési határ idő.
Minden úgy készül,ahogy pénzed engedi,és hogy kapsz iparosokat,anygot a munkákhoz.
30 éves lakást vettünk idén.
Csak ki kellett festeni, mert az előttünk lakó mindent fontos dolgot kicseréltetett (fürdő, konyha, parketta,) így csak 700 ezret költöttünk rá, meg persze a bútorokat.
Villanybojlert kellett cserélni, mert kilyukadt az, amivel a lakást vettük.
Feltúrtam a legolcsóbb webshopot és találtam egy korrekt, ÁFA-mentes szerelőtől. Így kb. 80 000 Ft-ba került a projekt. Hamar jöttek.
Rolós szúnyogháló volt még 35 000 Ft egy kb. 140x230 cm-es ablakra.
Új ajtót csináltattam tokráépítéssel fából, beszerelés 3 óra, egyedi rajta minden, fölötte távnyitós billenőablak szúnyoghálóval. Beszereléssel, elszállítással ma szerintem 400 000 Ft körül lenne.
30 éves lakást vettem, első ránézésre szép, karbantartott.
- Teljes villamos hálózat csere, az alu vezetékeket már elégették a klímák meg a villanytűzhely, csoda, hogy még mentek. Ez nem látszott elsőre. Ráadásul olyan kötések/toldások voltak, amiért komolyan halálbüntetés járna (konnektor mögött rátekerve az alu vezetékre egy kibelezett réz hosszabbító, majd erre rátoldva a klíma).
- Gázkazán és teljes fűtési rendszer csere, ha már bontunk, 30 év után kerüljenek le a falon kívülről a ronda csövek, mindent padlóban és falban vezettünk.
- Ha már minden szét lett barmolva, új fürdőszoba, nyílászárócsere, nyilván összes burkolat cseréje.
6 hónap, 3-4 millió Ft, rengeteg saját munka, de lett egy gazdaságosan fenntartható, minden igényünket kielégítő, modern lakásunk. Ami ráadásul biztonságos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!