Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Bántál már meg ház/lakás...

Bántál már meg ház/lakás vásárlást?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért?
2021. nov. 22. 23:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Mindig előrelépés volt az előzőhöz képest anyagilag, és egyúttal az adott életszakaszhoz jobban illő. Tehát a csere / vásárlás célja beteljesült.
2021. nov. 22. 23:57
 2/17 A kérdező kommentje:
Én most úgy érzem, hogy megbántam :( 2 évvel később, pedig még be sem tudtunk költözni, felújítás miatt. Osztatlan közös tulajdon, a szomszéd hirdette az övét, mivel rosszarcú emberkék jöttek megvettük az övékét is idén. Hitelre. De egyáltalán nem vagyok boldog, ott tartok, hogy már az előzőt is bánom, hogy belementünk az osztatlan közös tulajdonba.
2021. nov. 23. 00:04
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
De miért bánod pontosan?
2021. nov. 23. 00:22
 4/17 A kérdező kommentje:
Több, mint 30 millióba lesz a 2 kisebb ház a végén, ennyiért egy nagyobb házat is vehettünk volna, ami kényelmesebb lett volna. Most hirtelen nem kevés hitel a nyakunkba szakadt. Terveztük, hogy majd megvennénk egyszer azt a házat is, de most annyira hirtelen és szerencsétlen időpontban jött nekünk. Maga a vásárlás is egy nagy kinlódás volt, mindennel szívtunk. Elbuktuk az első értékbecslést, a cím nem volt ráírva a tulajdoni lapra, közben páromnak munkahelyet kellett váltania. Június óta ment a kínlódás. Viszont jó árban volt, és tényleg olyan alakok jöttek nézni, hogy ha megveszi egy olyan (volt akit ismertünk is látásból, gyüjtöget minden sz*rságot, abból él) inkább mi is eladtuk volna a mi részünket.. A környék egyébként nagyon jó, csak ez az egy lepukkant ház van, de mostmár majd persze teszünk érte, hogy ne romoljon tovább, szeretnénk felújítani. Viszont még így is azt érzem, hogy amennyi munka meg idő és pénz rámegy erre az egészre mindegy lett volna már egyből egy nagyobb házat venni és azt újítgatni apránként. Lehet idővel majd változik, de most inkább elkeseredettséget érzek, mint örömet
2021. nov. 23. 00:35
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

"Most hirtelen nem kevés hitel a nyakunkba szakadt."

Jó, de hát az nem csak úgy szakadt, hanem ti vettétek fel....

"egyből egy nagyobb házat venni és azt újítgatni apránként"

Ez ugyanaz. Most is újítgattok apránként...

2021. nov. 23. 00:43
 6/17 A kérdező kommentje:

Igen, csak mostmár ennyi hitellel nehezebb lesz "ugrálni", ha nagyobb házat szeretnénk néhány éven belül.

Nyilván nem csak úgy szakadt a nyakunkba, mi választottuk, pont azért, hogy a mostani házunk ne veszítsen az értékéből, hiszen mindent megcsináltattunk rajta, falig le lett verve. De ha egy patkány fészek van mellette 1.5 méterre, mert sajnos annyira már a szomszéd telekrész van, úgy nehéz normális áron eladni a későbbiekben. Emiatt döntöttünk így, hogy inkább a hitel.

2021. nov. 23. 00:47
 7/17 anonim ***** válasza:
89%

Milyen az az osztatlan kozos tulajdon? ikerhaz? vagy az a regi kozos udvaros tarsashaz amiben korben vannak a hazak, kozepen az udvar?

En onallo telken levo, onallo kertea hazat vettem es nem bantam meg. Biztos nem vennek se tarsashazi lakast, se sorhaz, se ikerhaz, semmi olyat aminel akar csak egy falon osztozok a szomszeddal.

Ami nem tetszik a hazamban hogy kicsi a telek es forgalmas utcaban van, de az ara karpotol erte mert nagyon olcson jutottunk hozza.

Hitellel terhelt hazat is el tudod adni, nem rohad rad a hitel. Ha eladod akkor a vevo kifizeti a bankot, a tobbi penz a tied.

2021. nov. 23. 01:58
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért ha egy 30 milliós hitelt is vettetek fel, akkor nyilván ez egy jól átgondolt döntés volt, vagy ha nem, akkor annak kellett volna lennie.

Egyébként szerintem egyáltalán nem volt ez hülyeség így (bár tényleg jó volna tudni, hogy miért osztatlan közös tulajdon), de a felújítás tényleg mindig kemény dió és nagy feladat. Most lehet kicsit behúznád a féket, mert sok volt a bizonytalanság, de alapvetően nem lesz itt baj szerintem. Kitartást! :)

2021. nov. 23. 02:27
 9/17 A kérdező kommentje:

8 millió a hitel, de így is rengetegnek érzem.

Nálunk itt konkrétan azt jelenti az osztatlan közös tulajdon, hogy egy telket kettéosztottak hosszában és 1-1 különálló ház áll rajtuk, csak így, hogy egy normál méretű telek van elosztva,így elég közel esnek egymáshoz a házak, illetve a házakhoz a másik telekrész. De saját kerítéssel, utcai kapuval rendelkezik mindkét ház. Hivatalosan nem lehet külön telekké nyilvánítani őket, mert egyik sem éri el magában a 700nm nagyságot.

Nagyon köszönöm a biztatást! :)

2021. nov. 23. 02:43
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az emberek 80 %-a hihetetlen boldog lenne, ha "csak" 8 millió hitellel akár egy vidéki lakást meg tudna venni.
2021. nov. 23. 03:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!