Ingatlan vásárláskor mikor kell jelezni az eladó/ingatlanos felé, hogy milyen arányban önerőre és milyen arányban hitelre venném meg a lakást?
Én azzal indítottam, hogy hitellel tudom csak megvenni és ha ez gond ne raboljuk egymás idejét.
Eladó értékelte, hogy nem kell találgatnia.
Ha megnézed az ingatlant, tetszik és sejted, hogy ajánlatot tennél rá, akkor érdemes felhozni, hogy hiteligényléssel menne az adás-vétel, van-e ellenvetése. Ha van, akkor nem agyalsz tovább az ingatlanon, ha nincs, akkor nem agyalsz azon tovább, hogy vajon jó-e az eladónak így.
Azt is jó tisztázni, hogy kinek milyen fizetési ütemezés felelne meg. Mondok egy példát. Anno, amikor a lakásunkat vettük, akkor tehermentesíteni kellett az ingatlant. Egy összegben 5 millió körüli szocpol volt rajta. Nekünk nem volt 5 milliónk, de ahhoz, hogy a család eltudja indítani a csok igényét az új házukra, előbb le kellett nullázni ezen az ingatlanon a szocpoljukat. Innentől kezdve patt helyzet. Hitelt kaptunk volna annyit, de nekik az már késő lett volna. Végül kölcsön kértünk a családtól egy milliót, hogy ki tudjuk fizetni az előleget.
Sok olyan élethelyzet van, amikor egyszerűen nincs megalkuvás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!