Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Örökösödéssel kapcsolatban...

Örökösödéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni?

Figyelt kérdés

Édesanyám el fogja adni a családi házat,ez sajnos nem közös meg eggyezésel fog történni.

Nekünk(feleségem és 18 hónapos kislányom) költöznünk kell egy héten belül.

Én az egy szem fia vagyok,rajtam kívül nincs (örökös)

A ház édésanyám tulajdona teljes mértékben.

Jár nekem bármilyen összeg az ingatlan vételárából?

Vagy ezt megszívtuk,és kezdjek el gondolkodni hogy hogyan tovább?

2021. okt. 18. 15:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
62%
10es,mondjuk nem ártana tudni olvasni, az 5ös válaszolónak írtam amit írtam,amit te is látnál ha tudnál olvasni.
2021. okt. 19. 10:50
 12/14 A kérdező kommentje:

Csak hogy tisztázzuk a helyzetet:

Nem előskodtünk édesanyámon,sem pedig az ingatlanon.

Közös kasszán voltunk,feleségem a gyermek után kap pénzt,én pedig 24/48-ban dolgozom.

Édesanyám fizetése az saját magára ment el minden hónapban,míg mi fizettük a rezsit,tűzelőt,a hűtőt is mi pakoltuk tele.

Úgy érzem hogy nem mi élősködtünk.

Én szimplán egy egyszerű kérdést tettem fel,nem azt kértem hogy mások életében turkáljunk,ismeretlenül,minden előzmény ismerete nélkül alkossunk véleményt.

Nyugodtan lehetett volna a kérdésre is válaszolni.

Köszönöm mindenkinek,ment a pacsi.

2022. jan. 11. 22:46
 13/14 A kérdező kommentje:

Illetve,tudom hogy teljes mértékben képben vagytok a család alapításomról is,de azért megjegyezném:

A feleségemmel 9 éve élünk együtt,ebből két évig volt a menyasszonyom,3 éve pedig házasok vagyunk.

Szerintem bele fél egy lassan két éves gyermek,nem mondanám ezek alapján felelőtlen,elöbb kellett volna gondolkozni döntésnek.

Úgy érzem hogy nagyon sok a jó indulatú ember az oldalon :)

2022. jan. 11. 22:54
 14/14 anonim ***** válasza:
Sajnos, mindegy mit fizettetek, ha - gondolom - megromlott a kapcsolat anyukáddal, joga van kirakni titeket és/vagy eladni a saját házát, hiszen nem vagy kiskorú, sem munkaképtelen, és ő a tulajdonos. Amíg él, arra költi a vagyonát, amire akarja. Ennyi idő alatt félre kellett volna tennetek önerőre, ha nem sikerült, marad majd az albérletben gyűjtögetés ugyanerre.
2022. jan. 12. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!