Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Sopronban vagy Szombathelyen...

Sopronban vagy Szombathelyen érdemes jelenleg ingatlant vásárolni?

Figyelt kérdés
Hosszú távon melyik várossal járok jobban? Hol van több munkalehetőség?

2021. okt. 10. 15:31
A kérdező szavazást indított:
Sopron
Szombathely
Másik város
16 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%
Felejtős mindegyik szemét.
2021. okt. 10. 22:55
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Inkább Győr, Sopron csak akkor jó ha kizárólag Ausztriába ingázva dolgozni szeretnél.
2021. okt. 11. 07:43
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Laikusként kérdezem, Sopront miért nem ajánljátok? Mi vele a probléma? Nem ismerem, csak ha Sopronról volt szó régebben, akkor sokan dícsérték. Köszi, ha írtok evvel kapcsolatban!
2021. okt. 11. 16:13
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

96-ban Sopron kertvárosi részén nyáron nyitott ajtó mellet aludtunk/nem kellet az ajtókat zárni/ma elképzelhetetlen.

Sokan tartják a nyugatra vezető munka állomásának hát sajnos rengeteg szemét ember is jött vele.

Zsúfolt stb

Én imádtam anno Sopront mára annyira utálom hogy inkább nem is megyek feléje.

2021. okt. 11. 21:43
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Sopron kockázatosabb, mint Szombathely, mivel bármi komoly probléma lenne a schengeni határral, menne az ingatlanpiac a kukába, ugyanis alig van helyi gazdaság, lehetne mesélni az elbaltázott, ma is üresen álló ipari parkról, a városból elköltözött zárgyárról, stb., stb., a lényeg hogy a többség átjár dolgozni. Szombathelyről is járnak át, de a többség nem, vannak helyi gyárak, cégek.
2021. okt. 12. 06:41
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is Sopronban nőttem fel, imádtam...most meg iszonyat mennyiségű szakadt előember futkos fel alá...
2021. okt. 12. 11:59
 7/11 anonim ***** válasza:
#3-as vagyok, köszönöm #4-es, #5-ös, #6-os a válaszokat. Ezt annyira szomorú olvasni. Mi Bp-i pár vagyunk, jó 15 évvel ezelőtt jártam Sopronban vendégségben, akkor annyira kultúráltnak, élhetőnel tűnt, nagyon sajnálom, ha tényleg ennyire lecsúszott. Nekünk meg Bp-ből kezd elegünk lenni, és nézegetünk hol telepedhetnénk le kisgyerekkel, ahol nyugi van, kultúrált, van munkalehetőség, élhető, biztomságos. Mi csendesek, nyugisak vagyunk, valami hasonló nyugis, élhető helyre vágyunk, így merült fel Sopron is, de akkor ezek szerint nem igazán opció :( .Szombathelyről mi a véleményetek? Esetleg bármilyen dunántúli kisvárost tudtok ajánlani a figyelmünkbe? Köszi még egyszer az eddigi válaszokat, mindjárt nyomom a zöld kezeket rá:)!
2021. okt. 12. 12:15
 8/11 anonim ***** válasza:
90%

Sopron. Kifejezetten Sopron.

Rengeteg a beköltöző, dehát evvel sok nyugat európai ország is így van ám. Ki ne akarna inkább Ausztriába ingázni ezer-ezerötszáz euróért olyan melókért, amiért mondjuk kelet MO-n eddig mondjuk max 150-200 ezret kapott? Nehéz ezért bárkit is hibáztatni.

Egyébként jó végzettséggel, keresett szakmával még mindig könnyű melót találni kint.

És jártam pár helyen az országban, de Sopronban még most is szívesebben mászkálok mint bárhol máshol. (biztonság szempontjából).

Drágulnak az ingatlanok, egyre nehezebben költözik be ide hosszú távra kétes ember. Munkásszállók vannak, de hát az mindenhol van.

Egyébként ha valaki nyugisabb helyet akar úgy, hogy közel Sopron és az osztrák határ akkor ott van Harka és Ágfalva is, meg még pár környékbeli falu amik valóban nyugisak és rendezettek.

És ami miatt számomra ez a környék a befutó az az, hogy Európa egyik leggazdagabb és legfejlettebb országának fővárosa elérhető távolságban van(Bécs). Nekem ez egy biztos pont bármi is legyen.

2021. okt. 12. 14:11
 9/11 anonim ***** válasza:
És nem kifejezetten Sopronban, de a környéken van pár Budapestről is leköltöző már, és amúgy elégedettek ahogy mesélték.
2021. okt. 12. 14:28
 10/11 anonim ***** válasza:
72%
Csak olyan embereket ismerek, akik befürödtek ezzel a "leköltözünk falura nyugiba" elképzeléssel. Saját tapasztalatom: munkahely lezsírozva, országos vállalat, falun is dolgozhatok náluk, fizu ugyanaz lesz, oké. Eladtam a zuglói tucatlakásomat, vettem belőle a határban Szombathelyen 2 menőmanó lakóparki lakást. Egyiket kiadtam, a másikba beköltöztem. Életminőség a béka segge alatt, kocsival sehol nem tudsz parkolni, tömegközlekedés nincs, utak szétbombázva, közvilágítás hébe-hóba, szolgáltatásoknak, üzleteknek se híre, se hamva. A lakások 2-3 százalékához tartozik garázs, a többihez vagy semmi, vagy felszíni beálló a sártengerben, ami olyan, mintha nem lenne, a tezsvírek rendszeresen ott tárolják az Ausztriából frissen behorkászott füstökádó 730d-t meg az S Mercédeszt. A lakásokban nem lehet megmaradni, pedig ezek még a jobbak közül valók, amiket láttam 2000-2010 között épült példányokat, aládúcolt erkélyekkel, szétbombázott lépcsőházzal, ázó-potyogó vakolattal, jobb ha nem is gondolok rá. Amiket végül megvettem szintén csodás remekművek, mindent hallani a földszinttől a 4. emeletig, hangszigetelés nulla, egyik oldalon a falucsokosok üvöltése, ajtób@szkodása éjjel-nappal, másik oldalon a bulikirályok, felettem a kutyafosatók, mindez 35-50 nm-es odúkban, a lépcsőházban szemét hegyek, elképesztő. Általánosan jellemző, hogy ezek az új lakótelepek vagy a falu szélére épültek a kukoricaföldre, vagy a romatelepre két putri közé. Van a két ház között kb 15 méter: ez parkoló, kutyafosató, játszótér és bulihely 4 in 1. Ha kimész, nem találsz olyat, mint egy normális helyen, hogy van 2 utcára egy tér vagy focipálya, játszótér. Nincs ilyen, az új lakótelep van betonnal és egymás hegyén-hátán parkoló suttyókkal, mellette a szántóföld vagy valamilyen főút óriási kamionforgalommal, és ilyen helyekre szülnek tömegesen, majd a purdékkal nem tudnak mit kezdeni, megy a randalírozás non-stop, kutyák vakkantatása... Innen nem sokan járnak ki Ausztriába se keccsölni, mert a Burgenlandi részen nincs túl sok meló, inkább Sopron van tele ingázókkal. Na szóval én hónapokon belül visszacsinálok mindent, mert felakasztom magam ha még 1 évet itt kell nyomorognom.
2021. okt. 12. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!