Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Adnátok nagyobb tulajdoni...

Adnátok nagyobb tulajdoni jogot a másik félnek ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Jelenleg 25% tulajdoni jogom van abban a házban amiben élünk.

Feleségemmel meg akarjuk vásarolni a maradék 75%-t. Hogy ez teljesen a mi ingatlanunk legyen. Ketten együtt pont annyit adnánk felezve bele. Magyarul mivel nekem már van 25%-m

Nekem lenne 62,5 tulajdoni jogom neki 37,5

Szerintem ez korrekt mert a 25% korábban került a nevemre, és ő pont annyi tulajdoni jogot kap amennyi pénzt belerak.

De a következő 10 évben azért lenne rajta felújítani való szeretne nagyobb tulajdoni részt mondván együtt szépítgetjük.

És szeretne mondjuk 55-45 arányt.

Tehat amikor megvesszük a 75% részt. Teljesen felezve szeretné ha a nevére mondjuk 60-40 arányba menne. Most csak mondtam valamit nem matekoztuk még ki, mert nekem korábbról volt 25%-om.

Szerintetek igaza van?

2021. okt. 3. 10:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha együtt fogjátok felújítani, mindkettőtők pénzéből, akkor miért kéne neki nagyobb tulajdonrész?
2021. okt. 3. 11:01
 2/11 A kérdező kommentje:

Mert nekem már most van tulajdoni jogom. Úgy hogy egy ft-t se adott bele van 25%-m

Es ez az osszeg nagyobb mint amennyit felujitasra költenénk. Továbbá hajlandó lennék a felújítás részéből nagyobb részt átvállalni

2021. okt. 3. 11:13
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Úgy mérlegelj, hogy váláskor ne járjál nagyon rosszul!
2021. okt. 3. 11:19
 4/11 anonim ***** válasza:
48%
Ugyis közös minden egy házasságban, akár hány %. A bevitt értékről írhatsz szerződést, akkor bizonyítható lesz.
2021. okt. 3. 12:03
 5/11 anonim ***** válasza:
84%

Tényleg a feleséged, vagy csak annak nevezed?

Ha előbbi, akkor ha egy fillért sem ad bele, akkor is az övé lesz a lakás 37,5, a tiéd meg a 25% (magánvagyonod) + a

37,5 %-os vásárlás.

Ha csak élettársak vagytok, akkor a tényleges befektetés alapján nyertek tulajdonjogot.

Természetesen a felújításhoz a hozzájárulás is ezen az elven működik.

Megjegyzem, ha én olyan kapcsolatban élnék, hogy ilyesmi vitatéma lehet, abból sürgősen kilépnék és nem az anyagiak miatt, hanem mert egy kalap szar az egész.

2021. okt. 3. 12:20
 6/11 anonim ***** válasza:
85%

A konkrét kérdésedre a válasz: Nem adnék!

Te se adj, úgyis el fogtok válni, ez a feleséged hozzáállásán is látszik!

Nem feltétlenül veled tervezi az életét, ha 5%-okat ki akar taposni belőled.

2021. okt. 3. 12:27
 7/11 anonim ***** válasza:
94%
Jól írja 5-ös. Ha csak a te neveden lesz is közösnek számít váláskor az a rész, amit a házasság ideje alatt vesztek (hacsak nem örökölt ingatlan árából veszed vagy egyenesági rokontól kaptad ajándékba).
2021. okt. 3. 15:02
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Jobban jársz, ha még most kötsz egy házassági szerződést.
2021. okt. 3. 21:37
 9/11 Senior Séf ***** válasza:
0%
Én nem vagyok híve a házassági szerződésnek. Vagy együtt lesztek jóban-rosszban, vagy nem ér semmit az egész.
2021. okt. 5. 09:44
 10/11 anonim ***** válasza:
Én meg a házasságnak nem vagyok híve.. :D
2021. okt. 5. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!