Miért nem tudják még mindig eladni ezt az ingatlant?
Figyelt kérdés
Vásárlás előtt állok.
Már vagy 3 hónapja van kinn, ami tetszik, több ingatlanos is hirdeti. Jó közlekedéssel, rezsivel. Ára kicsit magas, ingatlanos azt sugalmazza, hogy alkudni keveset lehet. Emellett hagyatéki eljárás alatt van. A tulajdonosok azt mondják én attól nyugodtan megvehetem mert max. 1-2 hónap még és lezárul.
Közös képviselővel is beszéltem, aki maga is ott lakik, jó véleménnyel volt a lakásról, lakókörnyezetről.
Mi lehet ilyenkor az oka, hogy még mindig nem adták el?
Az elhunyt tulaj már nem tulaj, és még nincs új tulajdonosa. Akkor eladható, ha az örökös ingatlannyilvántartásba bejegyzett tulajdonos lesz. Elég érdekes...
2021. szept. 28. 13:50
2/11 anonim válasza:
amig nem kerül az örökös(ök) nevére addig nem tudják eladni. én sem vennék olyan ingatlant aminek a jogi háttere bizonytalan.
2021. szept. 28. 14:01
3/11 anonim válasza:
Míg a hagyatéki eljárás le nem zárul,addig a tulajdonjog a levegőben lóg.Ergo nem tudod meg venni(más sem),hiszen jogilag nincs kitől.
2021. szept. 28. 14:04
4/11 anonim válasza:
3 hónap az semmi, van aki 3 éve hirdeti felénk :)
2021. szept. 28. 18:42
5/11 anonim válasza:
A hagyatéki eljárás mostanában akár egy évig is elhúzódhat, még a legegyszerűbb esetekben is. Ehhez jön, hogy a földhivatalnak is van 60 napja, hogy bejegyezze az új tulajdonost.
2021. szept. 28. 19:40
6/11 anonim válasza:
Tehát tetszik egy ingatlan, de azt várod, hogy más vegye meg előled, hogy utána tudjál majd szitkozódni, hagy lemaradtál álmaid ingatlanáról??!
????
2021. szept. 28. 21:00
7/11 anonim válasza:
Mert még nem tettél rá vételi ajánlatot. Rád vár az a lakás.:)
2021. szept. 28. 22:21
8/11 anonim válasza:
Mint írtad az ára magas.
2021. szept. 30. 20:22
9/11 anonim válasza:
Az ingatlanos mindig azt mondja, hogy nincs alku, annyit ajánlj érte amit még kifizetnél érte. 3 hónap az nem sok.
2021. okt. 15. 02:31
10/11 A kérdező kommentje:
9: ezt megerősítem. 28-ért árulják, nincs alku, van másik vevő, aki már el is vinné ezért az árért. Mondom nekem sajnos 27-nél többet nem ér, akkor viszlát.
Másnap hív, hogy azért jó lenne ha írnánk mégis egy vételi szándéknyilatkozatot, mert akkor be tudnánk előzni a 28-ast, aki szerinte hezitál. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!