Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Budapestiek: Ti melyik kerület...

Budapestiek: Ti melyik kerületben, melyik részen laktok? Szeretitek? Mik az előnyei, hátrányai?

Figyelt kérdés
Illetve lakásban, házban, panelban laktok? Sajátotok vagy bérlitek?

2021. szept. 28. 09:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%

XVIII. kerület, Pestszentimre, családi ház.

Előnyök: nagy kert, több parkerdő a közelben, jókat lehet bicózni és sétálni a környéken, rengeteg üzlet (mindenféle) és szolgáltatás helyben, kiváló tömegközlekedés éjszaka IS.

Hátrányok: télen megfulladsz, mert sokan szeméttel fűtenek, illetve a túlzott beépítések (egy 500-as telekre simán felhúznak 3 házat is) miatt drasztikusan csökkenő privát szféra és zöld területek, nem beszélve a 10 év alatt háromszorosára növekedett gépjárműforgalomról. Lassan olyan lesz a kerület, mint a XI... :(

2021. szept. 29. 11:07
 12/18 anonim ***** válasza:
87%

XI. Őrmező lakótelep

Előny:

Jó a közlekedés, metróval vagy biciklivel minden közel van, autóval rögtön itt az M1-M7

Nincsenek C-k

Alacsony rezsi (szigetelt ház)

Tágas lakás rendes konyhával, 4m falközökkel a szokásos 3,2 helyett.

Hátrány:

Az autópálya azért idehallatszik

Nyáron brutál meleg tud lenni a lakásban (nyugati fekvésű)

A parkolás egyre inkább probléma.

2021. szept. 29. 11:35
 13/18 anonim ***** válasza:
86%

VII. kerület

Előnyök:

- jó tömegközlekedés

- majdnem minden van pár perces közelségben

Hátrányok:

- zsúfolt

- hangos

- koszos (kutyasz..r mindenhol!)

- sok a c és a csöves

De tényleg igaz az, amit korábban írt valaki: ezekben a belsőbb kerületekben szinte utcáról-utcára mások a tapasztalatok. Az egyik utca tele van cibbánnyal, odébb mész 2 sarkot, ott meg egy darab sincs.

2021. szept. 29. 14:48
 14/18 A kérdező kommentje:

Én a IX. kerületben lakom, belső-ferencváros. Előny, hogy minden megtalálható a közelben és nem közvetlen a belvárosban van, de közel hozzá, negyed óra alatt bent lehet lenni tömegközlekedéssel. Viszonylag jó környéknek mondható, sok az újépítésű ház, fejlődik a környék.

Viszont amint az ember pár utcával arrébb megy, ott már vannak rondább, koszosabb, kevésbé bizalomgerjesztő részek, meg ugye közel van a 8. kerület.

Amúgy ez a kérdés arról jutott eszembe, hogy mostanában hetente többször be kell mennem a belvárosba, végig a körúton, az andrássy út környékére valami miatt és minden alkalommal az jut eszembe, hogy lehet a körútnál lakni? Számomra borzalmas lenne. Iszonyú hangos, koszos, tele van cigányokkal és hajléktalanokkal, alkoholistákkal is néha, zsúfolt stb.

Mindig is Budapesten éltem, szeretem is, de azért már egyre jobban vágyom arra, hogy egy külsőbb kerületbe költözzek.

2021. szept. 29. 17:52
 15/18 anonim ***** válasza:
86%

Kőbánya - Újhegyi lakótelep.

Előny:

- Közel van a munkahely.

- Relatív elérhető közelségben van vonat, metró, elérhető Budapest belsőbb része.

- Sok bolt van a közelben.

- Relatív csendes, nyugodt, karbantartott környék.

Hátrány:

- Zajos (tudom ez ellentmondás, de főút, repülők zaja hallatszik)

- Friss levegő hiánya. Nem vészes, de azért nem is egy hegyi levegő.

- Szomszédság (nem C-k, de nem is értelmiség, sok a dohányos)

- Kevesebb zöld, kevésbé elérhetőek a hegyek, Duna part.

- az utak trágya állapotban vannak.

- Parkolás borzasztóan rossz.

Összességében olcsó munkásnegyed/nyugdíjas negyed érzetű városrész.

Viszont csak itt tudtam elérhető áron relatív nagy (49 m2) lakást venni.

Jelenleg még nem lakom benne, mert felújítás közepén vagyok.

2021. szept. 29. 17:55
 16/18 anonim ***** válasza:
89%

Csepel, XXI. kerület.

Annak idején erre volt pénzem. Azóta megszoktam, megszerettem. Nem szívesen mennék el innen.

Előny: olcsóak az ingatlanok, élhető, akár tömegközlekedéssel is 10 perc alatt bent vagyok a Nagykörúton, tehát nincs a világ végén. A belvárosnál több a zöld terület.

Hátrány: vannak nem túl szép részei, régi iparterületek, ahol "megállt az idő" és bizonyos részeken kisebbségiek is vannak. De a városközpont és a kertvárosi rész szerintem teljesen rendben van.

2021. szept. 30. 18:06
 17/18 anonim ***** válasza:
64%

Xvii. kerület, Rákoscsaba-Újtelep.

Előnyök :

Fővárosi viszonylatban egész jutányos áron kaptunk lakást. Viszonylag természetközeli.

Hátrányok :

Messze van a Belváros. Kevés normális bolt van. Hiába van például Tesco, ha szar. Sok a Fideszes.

2021. nov. 29. 18:41
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

III. kerület belső Óbuda

Előnyök: közel van minden, elsőosztályú a közlekedés minden irányba, nagyon jó az infrastruktúra, kórház, rendelő, iskolák, óvodák minden megvan. Az emberállomány is erős közepes. Kirándulási lehetőségek, kikapcsolódási lehetőségek tömkelege van minden irányba. A levegő is jó mert szélcsatorna van.

Hátrányok: nagy az átmenő forgalom, sok az agglomerációs ingázó aki a 3. kerületben lép be a városba. Sok a proli, de nem annyi mint máshol. Sok az idős, nagyon 'alvó kerület', ami jó is de néha kicsit unalmassá is teszi a kerületet.

2021. dec. 2. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!