Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Budapestiek: Ti melyik kerület...

Budapestiek: Ti melyik kerületben, melyik részen laktok? Szeretitek? Mik az előnyei, hátrányai?

Figyelt kérdés
Illetve lakásban, házban, panelban laktok? Sajátotok vagy bérlitek?

2021. szept. 28. 09:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%

VII.

Károly krt-hoz, Zsinagógához közel, saját.

III emelet, tágas, világos, csendes, nyugalmas úriház.

Imádom, nincs az a pénz amiért költöznék.

Előnyei:

A város szívében, minden max 5 perces távolságra.

Hátránya:

Nincs

2021. szept. 28. 10:11
 2/18 anonim ***** válasza:
25%

"Hátránya:

Nincs"

...és hová jársz tiszta, szmog mentes levegőt venni??

2021. szept. 28. 10:43
 3/18 anonim ***** válasza:
87%

B+ 2-es, Budapestről szól a kérdés! Ott szerinted a budai hegyvidéket leszámítva milyen a levegő? Ugyanezt a levegőt szívod albérletben, panelben, mégis mindnyájan odatörekedtek vidékről!🥴

Az 1-es legalább tuti helyen, a tuti saját lakásában lakik! Én szívesen cserélnék vele, nem szégyellem bevallani.

2021. szept. 28. 11:02
 4/18 anonim ***** válasza:
90%

Buda és Budaörs határán lakunk, lakótelepi panel, legfelső emelet, saját, 68 nm. Jó levegő a budai hegyek felől, biztonságos, csendes, nagyon jó közlekedés, jó az ellátottság (infrastruktúra), azaz több féle orvos, üzletek, gyógyszertárak, bankok. Ha meghibásodik a lift, a szomszéd lépcsőházba biztonságosan át lehet menni és az ottani lifttel lemenni az utcára. Ugyanez ellenkező irányban. A tetőn épp a vészhelyzetek esetére (tűz, földrengés...) lehet biztonságosan átmenni, mégpedig a katasztrófavédelem tudtával.

Tehát még hátránya sincs (a mi részünkről, de másnak lehet más a véleménye).

2021. szept. 28. 12:05
 5/18 anonim ***** válasza:
90%

A ti lakásotok, ti laktok benne, ha nektek nincs hátránya, akkor nincs hátránya!

Ki nem szarja le, hogy egy ezredik macskajancsinak valami zsákfaluból erről mi a véleménye?

2021. szept. 28. 12:22
 6/18 anonim ***** válasza:
88%

A III. kerületben, Óbudán, az Óbudai lakótelepen, panel lakásban. Sajátom.

Szeretem.

Előnyei: jó a közlekedés, jó a levegő ( a hegy felől folyamatosan friss levegő érkezik erre a részre, konkrétan egy szélcsatorna ), normálisak az emberek, jó az ellátottság ( iskola, óvoda, rendelő, boltok, stb. ). Sok a zöld, jók a kirándulási lehetőségek.

Hátrányai: vannak nagy átmenő forgalmú utak ( bár hol nincsenek ) a közelben, ezáltal nagy a forgalom nem messze innen, de ide már nem hallatszik ahol lakom. A panel eléggé vezeti a hangot, de nem vészes ha jó a lakóközösség meg lehet szokni ( oldalsó szomszédot egyáltalán nem hallani, téglában ez előtt hallottam ).

További hátrány, hogy most már elég drága lett Óbuda is, még amikor én vettem picivel olcsóbb volt most irreálisan sokat kérnek érte.

2021. szept. 28. 14:37
 7/18 anonim ***** válasza:
87%
4. Kerület. Panel. Saját, 2 szobás. Hátrány: az én lakásomra az ingatlanos felújítandó/lakható kategóriát jelölne meg, nem fullos szép lakás. Előny :mindkét szobába szereltettem klímát és műanyag ablakokat. Egyébként nyáron meg lehet rohadni. Viszont itt van minden ami kell, gyerekem sulija a ház előtt, mellette ovi, bölcsi, metró 5 percre gyalog, buszok, bolt, easybox, foxpost automata a ház mellett. Másik hátrány : bringám lent tartom a parkolóban mert a lakásban nem fér el, pince kihalasos alapon megy, esély nincs rá a bérlésre. Másik hátrány :este jövök haza kocsival vadászni kell parkoló helyet. Előny: nincs kert, nincs vele probléma, nincs probléma a házzal, ami javítandó a közös költségből megoldják nem az én problémám. Van mindig fűtés és melegviz.
2021. szept. 28. 16:56
 8/18 anonim ***** válasza:
89%

XXII kerület Arany János utcai lakótelep, saját lakás

Előnyei: csendes, jó a levegő, madárcsicsergés, játszótér, óvoda - iskola, bolt a közelben, biztonságos és gyerekbarát a környék, 10-15 percenként jár a busz, késő este is jár és aránylag gyakran, általában megvárnak, ha futsz a busz után, segítőkészek a szomszédok, látásból mindenkit ismersz a buszon, rengeteg simogatható szomszéd kutya van, meg lehet 1-1 szem meggyet, diót, cseresznyét enni az utcán lévő fákról, szelektív szemétszállítás van

Hátrány: reggel 15 perc, mire Kelenföldön vagy, pár havonta élesztőszag van 1-2 este, néhány fokkal hidegebb van mint a belvárosban. Van egy darab őslakos (gyerekként is itt lakott) részeg hajléktalanunk, de legalább udvarias. Illetve a madarak rettentő hangosak. Nyáron van, hogy be kell bezárni az ablakot esténként, mert különben hajnalban rájuk kelsz. Nem mindenki takarítja el a havat az utcáról ezért néha csúszik az út. Parkolóhely este itt is nehézkes

2021. szept. 29. 02:19
 9/18 anonim ***** válasza:
90%
Én a 17.kerületben lakom, annak is a legszélén, Maglódhoz közel. Az előnye az, hogy jó a levegő, csendes, szinte falusi környezet. Hátránya, hogy kb. egy örökkévalóság innen bejutni a belvárosba.
2021. szept. 29. 07:59
 10/18 anonim ***** válasza:
89%
Régebben 8. most 7. kerület. Amit nagyon szeretek benne hogy minden közel van, tömegközlekedés kiváló. Hátránya talán hogy ismerni kell a környéket ahova költözöl, mert gyakran előfordulnak rejtett erőforrások, és utcáról utcára változhat a kép.
2021. szept. 29. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!