Ingatlan, lakás esetében hány nap után érdemes vagy szokás dönteni?
Van, ahol gyors a piac, igen.
Nálunk úgy van, hogy akik foglalót fizetnek, azok közül választhatok majd, mint tulajdonos. A többieket nem tudjuk számításba venni. Azt nem tudom, hogy ezt milyen megfogalmazásban közli a nézővel a közvetítőnk, mert nem vagyok ott.
Nem tudom hol keresel és hogy milyen ott a helyzet de itt a saját sztori: tavaly tavasztól kerestünk házat Miskolcon illetve a környékén. Egyrészt nagyon silány volt a felhozatal a 40M-s kategóriában másrészt még ami tetszett az is úgy vitték mint a cukrot. Volt amit megnéztünk, 2-3 nappal később tettünk volna ajánlatot már elvitték.
Amit végül megvettünk az úgy nézett ki, hogy bejöttünk, itt voltunk kb 20 percet aztán 1ó múlva hívtuk az ingatlanost, hogy megvennék. Míg a papírokat írtuk az ajánlathoz telefonált valaki, hogy ő is tenne ajánlatot ugyanerre. Nem blöff volt az ingatlanos részéről mivel ismerem azt aki szintén meg szerette volna venni.
Nem tudom, hogy tavalyhoz képest változott-e valami, de akkor nekünk ez volt a tapasztalatunk.
Viszont ne az ingtlanosra hallgass ő tényleg eladni akar.
Jaj, én meg azt hittem, bérlés.:)
Vásárlásnál a sürgetés az marketingfogás.
Ha nem vagy biztos ne menj bele, egyresz siman lehet h csak bloff, de ilyen vasarlast nem szabad elkapkodni valszeg tobb evre evtizedre vasarolsz.
A masik h ha nem hitellel vasarolsz, akkor en nem sietnem el most az ingatlan vasarlast, hacsak nem surgos.
Ami lakást tavaly én vettem vidéki nagyvárosban, azt előtte 5 hónapig árulták és 2x is csökkentett árat a tulaj amíg fent volt. Szóval nem, nem minden lakás kel el 5 perc alatt.
Konkrétan most is egy panel hirdetési ideje 2-3 hónap, egy tégla lakásé 4-6 hónap, egy házé 6-12 hónap. Ezek az ÁTLAGOK, aztán ettől nyilván vannak eltérések mindkét irányba.
Egy-két hetet lehet kérni, hogy átgondolod utánanézel és megnézel másik lakásokat. Ez idő alatt megveheti más, tehát sem a tulajt sem az ingatlanost nem éri hátrány.
Ne dőlj be az ingatlanosnak és jól gondold át mit veszel.
Amikor tényleg sok a vevő ott nem sürgetnek mert nincs rá okuk és ha neked nem kell úgyis megveszi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!