Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » XIX. Kerület mennyire élhető?

XIX. Kerület mennyire élhető?

Figyelt kérdés
Sok ott a C. ? ma mentem egy karikát kerékpárral, X-ből mentem át és meglepődtem, mennyire csedes és kihalt, és drága autókat láttam szinte. A házaknál csak az ablak volt kicserélve és régimódi házikók.

2021. júl. 20. 21:28
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

Születésem óta - kis kihagyással - Wekerlén lakom, én imádom.

De rengeteget számít, hogy kik alkotják a házban a lakóközösséget.

A cigány X-ben több, itt a kertvárosra nem jellemző.

2021. júl. 20. 21:34
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Kérdés, hol, merre nézelődsz.

Wekerle olyan mint egy ékszerdoboz. Kicsit lepukkant mondjuk, ezt nem sértésként mondom, de ugye műemléki épületek, nem lehet nagyon hozzájuk nyúlni, sajnos ez is meghatározó. Ettől függetlenül én simán laknék ott.

A lakótelepi részek meg nagyon változóak.

Én Ady Endre út elején dolgozom, C típusúak is járkálnak arra, főleg este. De igazából soha nem éreztem magam veszélyben, egy belváros tele részeg randalírozókkal ilyen szempontból ezerszer rosszabb.

Panelok meg elég lutri, rokonaim laknak arra, 3 család 3 panel. Leginkább a szomszédokra panaszkodnak, rohangáló gyerekes család, üvöltözősök, nagyothalló nagy aki tv-t ordíttat. Szóval leginkább a mindennapi bosszúságok.

2021. júl. 20. 21:50
 3/8 anonim ***** válasza:
65%
Nem ott élek de ismerem nagyon a helyet, nekem nincs vele semmi bajom.
2021. júl. 20. 22:01
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Sok a c. Csepel és Erzsébet is ilyen.

Én inkább mennék rákosborzasztóra akkor már.

2021. júl. 21. 04:57
 5/8 anonim ***** válasza:
74%
Kispesten lakom már jó néhány éve. Fogalmam sincs, hogy hol van az a "sok c.", aki a 4. válaszoló ír. Tőlünk pár utcányira mondjuk van egy c család, de kétlem, hogy ők lennének azok, akik miatt itt olyan sok lenne. Csepellel és Erzsébettel pedig még az összehasonlítás is nevetséges, nehéz elhinnem, hogy valaki ezeket tapasztalatból írja.
2021. júl. 21. 17:46
 6/8 anonim ***** válasza:
85%

5. vagyok, és akkor a kérdésre is válaszolok. Én nagyon szeretek Kispesten élni. Nagyon szeretem, hogy kerületen belül is minden közel van és innen eljutni is nagyon könnyű bárhova. Nem belváros, de nem is egy kihalt peremkerület. REngeteg szuper játszótér gyerekeknek, nagy piac, az összes bolt fellelhető itt, 2 pláza van a kerületben és zöldebb, mint más kerületek. Az emberek nagyrészt barátságosak legalább is nekem hálistennek eddig ez a tapasztalatom.

Ha van konkrét kérdés, szívesen válaszolok.

2021. júl. 21. 17:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Ott nőttem fel. Születésemtől fogva,23 éves koromig ott éltem. Nyilván akkor nem úgy éltem meg, hogy minden fenékig tejföl, de az emlékek meg is szépülnek, és amúgyis, összességében nem is volt rossz ott élni. Most már másfele vitt az élet, nem Pesten élek egyáltalán, de szívesen visszamennék. Kispest abból a szempontból is nagyon ideális lehet, hogy bár alapvetően kertváros, viszont közel a belváros is, minden hamar elérhető, mind kocsival, mind tömegközlekedéssel. A kerületben megtalálható rengeteg szolgáltatas, amire szükség lehet, vannak plázák is, széles ételrendelési lehetőség szinte a kerület minden pontján. A Wekerle csendes,kellemes, van egy bája, nyoma sincs a Pesti személytelenségnek, kicsit,, falusias'' hangulata is van, de pont annyira, hogy az még ne legyen túlzás szerintem egy alapvetően városi attitűdü embernek. Ha kicsit kertvárosiasabb hangulatra vágysz, jó helyen jársz,, de pillanatok alatt eléred a belvárosi nyüzsgést is, nem kell hosszasan utaznod, mint, pl a 17.kerületből. Ami kicsit,, gázosabb'' az a kerületet Pesterzsébettel határos része, a Nagykőrösi út mellett, én ott laktam, kifejezetten a Kossuth Lajos utca végén, a Nagykőrösi mentén. De ez a rész sem,, vészes' ' kategória, gyermekkori emlékeim szerint valóban több a C., de még mindig nem az a szint, hogy rettegjen az ember az utcára kimenni,akár este. Alapjaiba összetartó, egymásra odafigyelő lakóközösség vett körül... Pont ez volt a varázsa, megvolt a Budapesti hangulat, legalábbis karnyújtásnyira, és mégis volt egy kissé,, vidékies'' beütése is, ami még nem a túlzás szint. Nyilván, aki az 5-6-7 kerületekben élte le az eddigi életét, annak ez lehet, hogy túl,, falusias' ' lenne, de én pont ezt a köztes állapotot szerettem benne pl.
2024. jún. 25. 16:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, az az ~des nosztalgia úgy elfogott most, ahogy írtam, hogy szinte,, visszarepültem az időben. ''. :)
2024. jún. 25. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!