Hogyan/miből vettétek meg az első házatokat?
Most leginkább azoknak a válasza érdekelne akik éltek a mostani kedvezményekkel. (csok, babaváró, stb.)
Elolvastam már rengeteg dolgot ezekről de érdekelne saját tapasztalat is főleg a mostani árak mellett.
Annyit tudunk előre hogy 2 gyereket szeretnénk (talán 3-at de ez nem biztos szóval NEM ez alapján néztük a támogatásokat) és falun.
Szóval hogy kombináltátok a dolgokat, mennyi lett végül amit ezek után törlesztenetek kell (név nélküli oldal) stbstb. ? Tényleg saját tapasztalat érdekelne :)
Külföldön dolgoztam pár évet (60%), banki hitel (30%) családi kölcsön (10%).
Hát nem tudom mennyire számít puritánnak, de 30 évesen vettem első autómat, addig bicikli, tömegközlekedés, szolid egy hétvégés nyaralások. 29 évesen lett meg a lakás.
Lakásban élünk. Ezt 5 éve vettük 30% önerővel, 70% hitellel. Az önerőt mi gyűjtöttük össze a férjemmel. Jövőre végtörlesztjük a hitelünket.
Ha jön a baba, felvesszük a babavárót és befektetjük. (Most még LTP-ket fizetünk, utána a babaváró részleteit fogjuk.) Néhány évig még vele együtt is elférünk a lakásunkban, direkt úgy választottunk. Közben gyűjtögetünk tovább, úgyhogy mire kicsinek éreznénk a lakást, addigra gyakorlatilag hitelmentesen fogunk tudni házat venni jelen árak mellett. 6-7 év múlva meg még kitudja mi lesz, de ez a terv.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!