Ha felveszünk 30 millió hitelt, akkor egy életre eladósodunk? Vagy van más módja is a pénzszerzésnek?
Tolna megyében lakom, nem szeretném leírni, hogy hol.
Itt egy rozoga kis két szobás, 100 éves parasztház 20 millió forintnál kezdődik. Amire rá lehet mondani, hogy ház, az 40-45 milliónál kezdődik. Ha meg megveszem a parasztházat, ami olyan kicsi, mint egy egérlyuk, akkor azt még 10-15 millióért fel kellene újítani.
10 év alatt megspóroltunk 15 milliót. 30 millió kellene. Csak annak lesz háza, aki beszül minimum három gyereket. Mi akarunk egy gyereket, maximuk kettőt, ami az állam szemében nem gyerek, csak a háromnál több gyerek a gyerek, így kiesnénk ebből a körből, hogy babavárót stb. vegyünk fel. Ha még tovább spórolunk, akkor se jutunk többre, mert 5-6 év múlva mégjobban felmennek az árak. Most kell vennünk. Lejjebb adni az igényemből nem szeretnék, mert nem szeretnék egy penészes, földdel egyenlő, 100 éves, rossz parasztházba beköltözni, amibe van egy kis szoba, egy konyha, egy wc, egy fürdő és ennyi. Lakást nem szeretnénk, 20 évig éltem panelban, én nem bírtam. De lakásnál is ugyanez.
Most ha felveszünk 30 milliót, akkor az vészes?
Amúgy kérdező:
Én is ebben a dilemmában voltam. Albérlet lett a vége, mert sehogy se éri meg. Három gyereket meg azért biztos nem fogok vállalni, hogy nekem házam legyen, mert nem éri meg. Ráadásul azokat a gyerekeket nemcsak megcsinálni, hanem felnevelni is fel kellene nevelni. Én meg nemhogy hármat, de egy gyereket se akarok. De ez még később változhat.
Nálunk itt Budapesthez közel 50-től kezdődnek a normális házak, ami még szintén felújítandó, de már háznak nevezhető. Itt 30 körül egy felújítatlan 60-as, 70-es évekbeli kockaházat kapsz.
Azt nem tudom, hogy építkezni jobban megéri-e. Ez is függ attól, hogy kulcsrakészre kéred-e, mert akkor bizony nagyon zsebbe nyúlós.
Egyébként sajnos igen,20-30 évig fizetned kell hitelt. Babavárót adnak 1 gyerekre is, az 10 milla kamat nélkül 20 évig. 2 gyerekre elengedhetetlen belőle asszem 3 misit. Ezzel persze nem leszel kint a vízből, de a semminél jobb.
Ha nem keresel milliókat, vagy nem örökölsz, nincs más mód. Esetleg végrehajtás során lehet licitálni, de ahhoz gondolom rohadt nagy mák is kell.
Kérdés az, hogy mennyit kerestek, így mennyit tudtok törleszteni havonta. Ha 20-30 ezret, akkor el. Ha havi 100-150enet bele tudtok fizetni, vagy többet, akkor nem. De ha 1-2 gyermeket szeretnétek, akkor a babaváró még játszik. Egy gyerek után elengedik a kamatot, kettő után a hitel egy részét, 3 után az egész hátralévő hitelt.
Tehát ha vállaltok 2 gyermeket, akkor csak a hitel egy részét kell visszafizetni.
Emellé még tudtok felvenni jelzálogot, hogy kijöjjön a 30.
A babaváróhoz nem kell három gyerek, egy is elég, hogy kamatmentes legyen. Kettőnél meg a felét elengedik.
Máris tíz millával bentebb vagytok.
8 Olyan értelemben bentebb, hogy hamarabb megkapják a pénzt, de sajnos 20 évig fizetni kell azt is.
2 gyerek után biztos a felét? Én úgy tudom 3 milliót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!