Budapesten miért vannak olyan nagy árkülönbségek az egyes kerületek ingatlanai között? Amelyik kerület drágább az tényleg jobb?
Jobb környék, jobb ingatlan.
Bárhol is laksz, szerintem ott is más árfekvésben van egy ingatlan a centrumban és a szélen.
A válasz az elhelyezkedés , ami körülveszi és a lakóközösség összetétele.
A felső középosztálybeli 1-2-12-5 kerületeket nyilván gazdag jómódú tehetős emberek lakják. Ezért itt magasak az árak.
Egy fokkal olcsóbb ezeknél a 11, 3, 13, 14, vagy a belvárosi 6, 7, 9. kerületek.
Aztán jönnek tovább az olcsóbb kerületek de ahol ugyanúgy vannak drága városrészek.
A fenti 11 kerület egyértelműen a legdrágább.
A többi 22 olcsóbb de ott is nagy a szórás.
Nyilván ha elmész a XII. kerület Kútvölgy városrészébe vagy a pesterzsébeti lakótelepre saját magad fogod érezni a különbséget , kvázi magáért beszél.
Mit hasonlítanál össze mivel ? Lehet tudok válaszolni mert eléggé ismerem a kerületeket, előnyüket és hátrányukat egyaránt.
Az árkülönbség okán valósul meg a "természetes kiválasztódás".
Vagyis a lakosság összetételét erősen meghatározzák az ingatlanárak.
3-as: van egy lassú tendencia de észlelhető. Kelenföld rengeteget fejlődött de annyira beépült ( a legnépesebb kerület messze ), hogy túl zsúfolt és ezért már nem a régi hiába az infrastruktúrális fejlesztések.
Kőbánya szerintem jön fel.
Én Óbudán szerettem volna de néztem Kelenföldet, 3-4 millióval drágább ott az a lakás amit Óbudán sikerült vennem. Ennyivel nem tud többet Kelenföld , sőt a levegő Óbudán jobb a hegyek miatt :).
Igen a javuló tendenciát észlelem folyamatosan bárhol is lakom.
Az a baj mindig addigra kellett elköltözzek, amikorra jó lett a környék :D
Kelenföldön is látszik, hogy javul, pár éve még szigetelés nélküli, retkes panelok voltak. A többségük ma is elég csúnyán néz ki belül ha a közös részeket nézzük, lépcsőházak, folyosók.
Nyilván az árak miatt a lakóközösség cserélődik "kihalnak" csúnya szóval az öregek, kikopik a fizetésképtelen kisebbség. És tény, hogy az ár meghatározza, kik tudnak oda költözni.
Nyilván sokat dobott rajta a Metró, a villamos, az Etele pláza, meg a sok új építésű ház a környéken.
Tény, nem ok nélkül vannak 5-10 milliós eltérések.
Én most 1,5 szobás lakást vettem, felújítandót. Mire megcsinálom benne lesz 25-26 millióban. De eladni sem fogom tudni sokkal többért.
Ezzel szemben egy hasonló Kelenföldi panel 28-30 milliótól indul és 30-35 felújítva. Amivel még mindig 10 millióval alá lő a hasonló méretű új építésűeknek.
Óbuda meg érthetően a kettő között van árban és adottságokban is.
Pont ugyanazért, amiért a többi városban is.
Semmi specialitás nincs ebben Budapesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!