Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire élhetőek az ilyen...

Mennyire élhetőek az ilyen alaprajzú panel lakások?

Figyelt kérdés

Az alábbi alaprajzi elrendezés:

[link]

2. emelet, déli tájolás.

2021. jún. 4. 16:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ kinek, egy fiatal párnak tökéletes vagy max 1 gyerekkel, egy 4 vagy 5 tagú családnak nem ideális, a konyha is nagyon pici
2021. jún. 4. 16:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

1-2 főnek elmegy. Van hálószoba meg nappali+étkező. A konyha kicsi az inkább főzőfülke, de ha szeretsz állva enni, akkor a nappaliból(a nagyobb szoba) nem kell étkezőt is csinálni és több hely marad.

3 fővel (2 felnőtt+1gyerek) már csak addig lakható, amíg nem találsz egy nagyobbat, de élhetőnek már nem mondanám. Kivéve ha nem gond, hogy minden össze van zsúfolva, mert így a nagyobbik szobának 3 funkciót is be kellene töltenie. (hálószoba a 2 szülőnek, nappali és étkező)

De ha egyedül vagy csak ketten költöznétek oda esetleg a pároddal, már ha van, mert az nem tudhatjuk akkor nem olyan rossz. De ha gyerekvállalás is közbejátszik vagy tervben van akkor már kicsi lesz.

Igaz láttam, hogy ekkora lakásban 6-an is élnek, ha azt lehet életnek nevezni.

2021. jún. 4. 16:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen lakások vannak a mi házunkban is. A rajzon kimaradt a kisszoba ajtaja az előszobáról és a nagyszobáról.
2021. jún. 4. 16:59
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

48,32 nm jön ki összeadva és még az erkély felét kéne hozzáadni, arról nincs adat?

Tehát 51 nm lehet, 2-3 főnek utaltak ki ekkorákat a szocializmusban, tehát itthoni sztenderd szerint ez készült kiscsaládnak.

Megszokás kérdése, én ilyenben nőttem fel, de nekem már alacsony, nem mennék 310 cm alattiba.

És a nyarak is nagyon forrók és majdnem kétszer olyan hosszúk lettek azóta (35 éve volt utoljára olyan hűvös június, mint ez a mostani), nyáron azóta konkrétan életveszélyes a beton lakás a hőmérséklet miatt.

2021. jún. 4. 17:15
 5/9 A kérdező kommentje:

Egyedül venném, se párom se gyerekem.

Gyerekkel én sem szívesen laknék benne hosszú távon, de a jelenlegi helyzet mellett ez a maximum amit meg tudok vásárolni (Pest) ettől gyakorlatilag csak kisebb/kompromisszumosabb elrendezésűek vannak.

2021. jún. 4. 18:31
 6/9 xswerdy ***** válasza:
100%
ha nagyjából ilyen méretben gondolkodsz, akkor semmi gond vele. Újabb építésű házakban szinte csak amerikai konyha van, itt meg nem, de ki mit szeret.
2021. jún. 4. 19:10
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyedül abszolút élhető, elég nagy tered van benne.

De egy ekkora szerintem egy párnak is tökéletes, esetleg ha van egy kisgyerek, de ha már a gyerek elkezd nőni, akkor nem árt egy 3 szobás, mivel szerintem elég rossz, hogy nincs semmilyen hely a konyhán és a hálószobákon kívül, ahol le lehet ülni beszélgetni, vendégeket fogadni. De szerintem egy főnek ez tökéletesen megfelel, legalábbis nekem megfelelne.

2021. jún. 4. 23:04
 8/9 A kérdező kommentje:
Illetve nem is csak az alaprajz érdekelne, hanem az "élhetőség" szomszédból zajok mennyire jönnek át, lift zajai, stb...
2021. jún. 4. 23:25
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez minden társasházban lutri, lehet éppen jó szomszédod van, de pár hét múlva költözhetnek és a helyükre jöhet egy zajosabb család, sajnos nem a falakon hanem az embereken múlik a zaj mértéke
2021. jún. 5. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!