Mennyire élhetőek az ilyen alaprajzú panel lakások?
1-2 főnek elmegy. Van hálószoba meg nappali+étkező. A konyha kicsi az inkább főzőfülke, de ha szeretsz állva enni, akkor a nappaliból(a nagyobb szoba) nem kell étkezőt is csinálni és több hely marad.
3 fővel (2 felnőtt+1gyerek) már csak addig lakható, amíg nem találsz egy nagyobbat, de élhetőnek már nem mondanám. Kivéve ha nem gond, hogy minden össze van zsúfolva, mert így a nagyobbik szobának 3 funkciót is be kellene töltenie. (hálószoba a 2 szülőnek, nappali és étkező)
De ha egyedül vagy csak ketten költöznétek oda esetleg a pároddal, már ha van, mert az nem tudhatjuk akkor nem olyan rossz. De ha gyerekvállalás is közbejátszik vagy tervben van akkor már kicsi lesz.
Igaz láttam, hogy ekkora lakásban 6-an is élnek, ha azt lehet életnek nevezni.
48,32 nm jön ki összeadva és még az erkély felét kéne hozzáadni, arról nincs adat?
Tehát 51 nm lehet, 2-3 főnek utaltak ki ekkorákat a szocializmusban, tehát itthoni sztenderd szerint ez készült kiscsaládnak.
Megszokás kérdése, én ilyenben nőttem fel, de nekem már alacsony, nem mennék 310 cm alattiba.
És a nyarak is nagyon forrók és majdnem kétszer olyan hosszúk lettek azóta (35 éve volt utoljára olyan hűvös június, mint ez a mostani), nyáron azóta konkrétan életveszélyes a beton lakás a hőmérséklet miatt.
Egyedül venném, se párom se gyerekem.
Gyerekkel én sem szívesen laknék benne hosszú távon, de a jelenlegi helyzet mellett ez a maximum amit meg tudok vásárolni (Pest) ettől gyakorlatilag csak kisebb/kompromisszumosabb elrendezésűek vannak.
Szerintem egyedül abszolút élhető, elég nagy tered van benne.
De egy ekkora szerintem egy párnak is tökéletes, esetleg ha van egy kisgyerek, de ha már a gyerek elkezd nőni, akkor nem árt egy 3 szobás, mivel szerintem elég rossz, hogy nincs semmilyen hely a konyhán és a hálószobákon kívül, ahol le lehet ülni beszélgetni, vendégeket fogadni. De szerintem egy főnek ez tökéletesen megfelel, legalábbis nekem megfelelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!