1-2% foglaló lakásvásárláskor elfogadható?
Figyelt kérdés
Pl. egy 32 milliós lakásnál, mondjuk 500ezer?2021. jún. 1. 16:23
2/9 anonim válasza:
A bevett gyakorlat 10%, de ezt szerintem lehet rugalmasan kezelni.
3/9 anonim válasza:
Az 500 ezer szerintem még épp határeset, hisz itt egy 32 milliós lakásról beszélünk. Az biztos, ennél kevesebb már komolytalan lenne.
4/9 anonim válasza:
500ezret a saját érdekedben ne adj, mert ha kap jobb ajánlatot az eladó, akkor 1M-t röhögve kifizet neked.
5/9 anonim válasza:
Igen, ez a másik oldala a dolognak, amit a 4-es írt: egy kapós ingatlannál kis összegű foglaló esetén könnyen kaphat kedvezőbb ajánlatot az eladó, amiből simán vissza tudja fizetni a foglaló dupláját is.
6/9 anonim válasza:
Komolyan, itt mindenki annyira erőltetetten árulja a lakását, hogy jutalom 500ezret képes előadni, mint egy tragédiát :D
Jövő héten se fogynak el a lakások :D
7/9 anonim válasza:
Jutalom 500 ezer? Nem éppen, ha lemarad egy jó vételről, akkor kitörölheti az 500 ezerrel.
8/9 anonim válasza:
Nekünk mondjuk ügyvéd ismerős mondta, hogy a magánszemélyek között kötött adásvételnél nem szokták tartani a 10%-t. 1-1,5 millió foglalô az átlagos. Egy 80-100 milliós lakásnál, azért az a 10% elég jelentős, átutalod a másiknak és aztán jó sokáig pereskedsz, hogy fizessen ki, ha eláll az eladástól, kinek kell ez.
Vagy kiderül, hogy valamelyikőtök nem tudott valamit (vagy a hitel nem jön össze vagy az ingatlannak van "rejtett" hibája pl. nincs bejegyezve a tulajdoni lapon), akkor elég sokat bukhattok.
9/9 xswerdy válasza:
én vettem foglaló nélkül is lakást, nem kötelező adni. Ha a szerződés meg van kötve, nem lehet csak úgy visszalépni, a szerződést be kell tartani mindkét félnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!