Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Budapesten a lakások miért...

Budapesten a lakások miért drágábbak mint a sorházak?

Figyelt kérdés
Hiszen azokhoz tartozik udvar, kiskert, valamelyikhez kocsibeálló is. Nincs annyi szomszéd, közösköltség, egyéni fűtés stb.

2021. máj. 31. 21:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem lokáció miatt (a sorház tipikusan kintebbi, kertvárosi, a lakás meg inkább belváros).
2021. máj. 31. 22:13
 2/5 anonim ***** válasza:
98%

Egyrészt amit az első válaszoló ír, hogy központtól távoli.

Másrészt magasabb rezsiköltség, harmadrész melózol napi 10-12 órát, utána a halál nem akar már a kiskerttel foglalkozni.

Én sorházban nőttem fel, de tökéletesen megvagyok a lakásomban (nem panel, attól Isten mentsen), van egy szép nagy erkély, és semmivel nem kell foglalkozni, elképesztően korszerű az energetikája a lakásnak, a közösköltség meg igazán nem nagy cucc.

2021. máj. 31. 22:32
 3/5 anonim ***** válasza:
26%
Az a sorház amiről beszélsz, általában proli helyen van, proli emberekkel.
2021. máj. 31. 22:46
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Lokáció, energetika, karbantartás a fő okok. A lakások gyakran jobb közlekedésű helyeken vannak, olcsóbb a kifűtésük, és egy lakásra vetítve kisebb a karbantartási költségük, mint a sorházaknak.
2021. jún. 2. 14:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem csak Budapesten, hanem mindenhol jóval olcsóbbak a házak. A sorház is ház. A lakások mindenhol jóval drágábbak.

Ezért:

Ház:

Azzal mindenki tisztában van, ha egy házat megvesz, akkor biztos, hogy még költenie kell rá 10-20 milliót, vagy sokkal többet (felújítás, átalakítás) és szinte mindig megszaladnak a költségek (hogy ha egyszer eladod, nem fizetik meg neked, amit rá költöttél). A folyamatos fenntartási költségei is magasabbak lesznek egy háznak (rezsi, karbantartás költségei). S ahogy írták, nem csak a költségek, hanem az állandó munka is lesz vele. Befektetésnek sem a legjobb egy ház. Kiadás szempontjából nem jó, a bérlők nem a házakat keresik.

Lakás:

Ugyanakkor, ha egy lakást megveszel, akkor csak pár milliót kell rá költened, de lehet, hogy szinte semmit, ha eladás előtt felújították (egy lakást felújítani nem nagy truváj és annyival nő az értéke). Vettem már így lakást, hogy teljesen fel volt újítva, nekem megfelelt, hozzá sem kellett nyúlni. Úgy ahogy volt, csak a vételárba került és már vígan lakható volt. Ha megvetted, akkor már csak laksz benne, nincs külön munka vele (4-5 évente újra kifested, ha van érzéked hozzá, akkor olcsón, anyagárban, ami legfeljebb százezres költség).

Egy lakás könnyen kiadható, keresik a bérlők, ezért befektetésnek is jók.

2021. jún. 4. 01:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!