Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek megvegyem így?

Szerintetek megvegyem így?

Figyelt kérdés
Csendes falu csendes utcájában, közel egy nagyvároshoz tudnék venni egy 1200m²-es telket jó áron ( építési telek, belterület), viszont kb 3 millió Ft hitelt kéne hozzá felvennem (a fizetésem nettó 200 környékén alakul, van, amikor kicsit kevesebb, van amikor több). 2 lehetőségem van, vagy teszek majd rá pár év múlva egy mobilházat, vagy eladom a vételár kb duplájáért. Viszont a másik oldal, hogy nem szeretek tartozni, bár tudom, hogy hitel nélkül nem nagyon lehet már egyről a kettőre jutni. Szerintetek bevállalható így? 22/F

2021. ápr. 23. 22:05
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
26 szavazat
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Azt még kifelejtettem, hogy elvileg összközműves
2021. ápr. 23. 22:18
 2/19 anonim ***** válasza:
13%
Hitel nélkül is lehet még egyről a kettőre jutni,én anyahotelezni fogok.
2021. ápr. 23. 22:26
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért 3 millió forint nem túl sok. Más 20-30 milliót vesz fel. Mondjuk ha tudsz félre tenni mellette akkor esetleg tudsz bele tenni nagyobb összeget is.
2021. ápr. 23. 22:42
 4/19 A kérdező kommentje:
Egy keveset tudnék félretenni. Fundamenta havi 50 ezer Ft, a törlesztő 60-70 között jönne ki kalkulátor alapján 5 év körüli futamidőre, emelett az autó és az egyéb apróságok havi 30 környékén visznek el, tehát olyan 30-40 ezer környékén tudok félretenni havonta (jelenleg a lehető legtöbbet, de legalább 100 ezret próbálok minden hónapban)
2021. ápr. 23. 22:46
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak 20-at félre raksz, 1 év alatt 240.000 azt betudod tolni pluszban. 3 millio nem sok mint írtam, esetleg lehet jobb munkád is, és többet tudsz eltenni, befizetni :)
2021. ápr. 23. 23:10
 6/19 anonim ***** válasza:
31%
Hitelre ne vasarolj. Tegyel felre penzt,ehezz nelkulozz inkabb.
2021. ápr. 24. 01:20
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

A fizetésed nettó 200, arra kapsz maximum havi 50 ezres törlesztővel hitelt. Az évi 600 ezer. Akkor a hitelt 5 év alatt fizeted vissza. (kamatokat nem számoltam) Na most ha nincs tőkéd a telekre, és 5 évig még pluszba hitelt is fogsz fizetni, miből teszel rá mobilházat?

A másik meg, jól hangzik ez a dupla áron eladod pár év múlva, na ez nem ennyire egyszerű. Ha lehetne tudni hogy az a telek 5 év múlva kétszer annyit fog érni, mindenki abba fektetne. Az ingatlan mint befektetés leginkább úgy éri meg, ha kiadod bérletbe. Nyilván ezt egy telekkel nehéz megtenni.

2021. ápr. 24. 01:49
 8/19 anonim válasza:
100%
6, ha mindenki így csinálná csak a gazdagoknak vagy a nagyon nagyon jól ketesőknek lenne házuk. Nem rossz dolog a hitel, ha ésszel kezeli, utána néz mi merre hány méter, alaposan fontolóra veszi, és nem úgy áll hozzá, hogy "höhö lesz egy valag pénzem aztán lesz ami lesz" :)
2021. ápr. 24. 03:37
 9/19 anonim ***** válasza:
68%
Azt miből számoltad ki, hogy a dupláját fogja érni? Azért mert most éppen mindenki ingatlant vesz, aki él és mozog? Pont ez jelzi a ciklus végét. Fiatal vagy még, ha nem akarsz ingatlant építeni rá, felesleges megvenned.
2021. ápr. 24. 06:28
 10/19 A kérdező kommentje:
Kb 5 év múlva járna le a Fundamenta, utána tennék rá mobilházat, addig viszont ugye üresen állna. Csak nekem szerintem felesleges lenne egy 1200 m²-es telek. Ha találnék mondjuk egy 500-700 m² körülit 30%-os beépíthetőséggel, az bőven elég lenne nekem, csak azok ugye ahogy nézem itt a környékünkön (megyeszékhely és vonzáskörzete) 8 millió környékén mennek. A másik lehetőség, hogy kihagyom, spórolok, és mikor lejár a Fundamenta-m, akkor veszek egy panellakást
2021. ápr. 24. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!