Mennyire lehet zavaró ha a szomszéd disznókat tart?
Maradjunk annyiban, hogy az ASP hazai megjelenése óta szabályosan háztáji disznót szinte nem lehetne tartani. Annyira bonyolultak és kényesek a higiéniai követelmények, hogy majdnem az összes gazdától el lehetne venni az állatokat aki nem tudja a megelőzés minimum követelményeit teljesíteni: https://www.youtube.com/watch?v=JS6ZnwIa3Xk
Szóval ezeknek a kert végi meg falu széli kis kondáknak meg vannak számlálva a napjaik, szerintem 4-5 éven belül eltűnik mind, nem éri meg vele foglalkozni a tulajdonosoknak. Persze nem azt mondom, hogy költözz oda és zárasd be a szomszédod gazdaságát, de ha megérdeklődöd tőle, hogy mi a szitu, akar-e még a jövőben ezzel foglalkozni akkor lehet, hogy bölcsebb leszel.
Nem minden esetben büdösek a disznók!
Megfelelő tartás, ha 20 disznó, szabadtartásban, területen belül eloszlik, az nem büdös, ha van egy hely ahová ürítenek és az takkarítva/szalmázva van.
Illetve ólban tartás esetén is 5-6 disznó kényelmesen elfér, betonozott ólban, gyakran szalmázva és "ganézva" amit pl mi utánfutón elszállítunk az udvarból úgy egyáltalán vagy csak rövid ideig büdösek.
Legyek ellen meg vannak légy csapdák, permetszer és mivel a trágya elszállításra kerül így azokból sincs sok.
Patkányokkal sose volt problémánk, de még az egerekel se sok- megfelelően tárolva van a takármány, van egérírtó is.
Hátsó kertben mangalica, az tud büdös lenni, mert van egy dagonyázó tavuk, amibe áll a víz.
Tudom, kevés helyen vannak hasonló körülmények között a disznók, szóval ha rosszul tartják őket, nem foglalkoznak velük - kb heti 1-2x ki kell takarítani az ólat és a végterméket nem az udvarban tartani.
Egyetlen megoldás van erre.
Tartsál te is disznókat.
:)
Büdös és sok a rovar.
Plusz lelkivilágtól függően zavaró lehet a visítás. (Én pl. nem bírom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!