Új építésű lakóparkokban, lakóházakban milyen a hanszigetelés a lakások között? Sok helyen írják hogy hangszigetelő tégla van. Ez mennyit ér?
Jelenleg panelben lakom. El szeretnék költözni.
Sajnos van egy sok-sok éve húzódó egészségügyi problémám. Nagyon erős ízületi fájdalmaim vannak amik miatt nem tudok aludni. A forró fürdő többet segít mint bármilyen fájdalom csillapító. Emiatt az éjszaka közepén vagy hajnalban random időpontokban szoktam fürdeni, másképp nem alszom csak szenvedek.
A melegítő párna nem segít (az orvos szerint azért mert másképp adja át a hőt és a víztömeg is számít). Próbálkozom megoldásokkal de félek hogy ez még évekig vagy örökre el fog húzódni.
Jelenleg panelben lakom. Tudom hogy áthalatszik a szomszédba. Megértőek de azért kellemetlen az egész. + Ki tudja mikor elégelik meg.
Egyébként is elég rendszertelen életmódot élek. Művész (grafikus) vagyok és külföldre dolgozom. Sokszor éjszakázom mikor megvan az ihlet. Viszont nagyon halk vagyok. Még sorozatot is csak fülessel nézek reggel 8 és este 8 között. Az egyetlen hangos szokásom az éjjeli fürdőzés.
Építtetőtől függ, de elvileg az újépítésű lakások jobb hang- és hőszigetelők, mint a régebbiek. Már csak az egyre szigorodó energiafogyasztási előírások miatt is. Én pl. soha nem hallottam se a mellettem, se a felettem lakót.
Mindenképpen jobbak, mint pl. panel, vagy a régi pesti bérházak, hangszigetelő tégla nélkül is.
Ez jól hangzik. :-)
Ti pl. egy ilyen házben aggódnátok ha egy olyan ember költözne mellétek eki éjjel random időpontokban fürdik? Vagy tényleg ennyire bíztok a hangszigetelésben?
Az új építésűek legtöbbjében, semmiféle hangszigetelés sincsen, mert mindent kispóroltak belőlük.
De keresgéljél, hátha találsz.
Családi házban lakom.
Érdekes, de még sohasem zavartak a szomszédok fürdőzési szokásai.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!