Szerintetek várható az ingatlanárak csökkenése a nem túl távoli jövőben?
Úgy alakult, hogy a szemben lévő ház tulaja lefelezte a telkét, és eladta. Dombon helyezkedünk el, a mi házunk van feljebb, így eddig a szemben lévő kertjét láttuk, illetve volt egy egészen f@sza panorámánk. Na most ezt ezzel az eladással szépen elveszik tőlünk, és számunkra kb. ennyi volt a pozitívum a környéken, illetve a településen. Így azt gondoltuk, hogy szedjük a sátorfánkat, és odébb állunk. Csak hát a környéken lévő településeken egy 80-100 m2-es ház, amire még költeni is kell 45-50 milliótól indul, ha költözhető állapotú, akkor kb 60 milla. Ami enyhén szólva brutálisan sok. Kb. 3-4 évvel ezelőtt már eljátszottunk a költözés gondolatával, akkoriban nem túlzok, kb. fele ennyiért mentek az ilyen házak.
Szerintetek elképzelhető, hogy 1-2 éven belül lejjebb mennek az ingatlanok árai? Tudom, senki sem jós, csak hátha valaki jobban benne van ebben a témában.
Köszi a válaszokat előre is! :)
biztos, hogy a következő 2 évben folytatódik a tendencia a kedvezmények miatt. Utána sem valószín a csökkenés.
Én most építek a jelenlegi árakkal egy kb 40 milliós házat. Nekem ennek a fele hitel, én biztosan nem fogom eladni kevesebbért pár év múlva, ha megszorulnák. Inkább kiadom albérletbe valameddig. És ezzel szerintem nem csak én vagyok így
"Ilyen az ingatlan piac. De évszázadok óta. Az áruk ugye folyamatosan nő mivel csökken a pénz értéke is. ( infláció ). De nem egy egyenes vonalként kell elképzelni ezt hanem csökkenési és növekedési periódusokban."
Így van. Viszont itt tízből kilenc válaszadó számára felfoghatatlan, amiről írsz, inkább mantrázza mindenki a saját berögződéseit. Éppen az ilyen szűk látókörűség miatt nyílik egyre inkább az olló a gazdagok és a szegények között, mert sokan beleugranak a hülyeségekbe abból kifolyólag, hogy képtelenek elengedni az egójukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!