Győr Újváros és Sziget milyen?
Ezeken a városrészeken vennénk lakást/házat.
Sziasztok!
Nekünk csak a közbiztonság a fontos a gyermekünk miatt.
Sok a kisebbségi Újváros és Sziget részen vagy azért este is lehet sétálgatni?
Köszi.
Ebben a két városrészben sok a kisebbségi, de mindkét részen vannak jó területek, olyan rész is van, ami közel esik a Dunához, vagy a Rábához, vagy a belvároshoz. Ott lehet sétálgatni, a többi részén nem érdemes. Nem azért, mert veszélyes, csak nem érdemes. A gyerekek miatt azért rosszabb, mert az óvodába, vagy iskolába a környékbeli gyerekek járnak.
Konkrétan hol néztetek?
Hát, valamilyen bálint utca, de közben egy győri ismerősöm is megerősítette ezt.
Szerintem ezt mi skippeljük.
Köszi azért.
1-es vagyok.
Bálint Mihály lehet. Az elég vegyes környék. Gyerekkel én sem szívesen mennék oda.
Egyébként Szigetből költöztem Nyúlra, Győr mellé, nem volt soha gondom a kisebbséggel ott sem, de nem akartam, hogy a gyerekek olyan társaságban nőljenek fel.
Értem.
Ezt a sziget/újváros dolgot hamar elengedtük.
Adyváros az milyen? Panelos része milyen? Gyárváros?
Na meg bár lakásokat néztünk, találtunk jobb házajat Győrszentivánon. Arról tudsz valamit?
Adyvárosban a Bán Aladár utcát és az Ifjúság krt. Bán Aladár utca felőli végét kerüljétek. (Bán Aladárt mindenképpen) Adyváros többi része jó, én is laktam a Tihanyi Árpádon panelban, ha visszaköltöznék panelbe, akkor ott néznék lakást, meg Nádorvárosban, esetleg Szabadhegyen. Gyárváros szintén ilyen. Az Ipar utcába és attól jobbra eső részekre nem költöznék, az Ipar utcától a belváros felőli oldal viszont nem rossz. Az ipar utcában egyébként laknak ismerőseim, szóval nem olyan durva a helyzet, nem egy gettó, csak azért vannak ott bőven kisebbségiek.
Szentiván Győr része, de kiesik a várostól, busszal, vagy autóval kell közlekedni. Van olyan része, ahol problémát okoz a belvíz, meg a másik gond az ipari park közelsége és az uralkodó szélirány együttes hatása. Van erről egy cikk.
Persze biztos minden részen van valami, ami nem jó, ha más nem akkor a reggeli forgalom, vagy az, hogy drága, vagy már nagyon messze van.
Hát ez szomorú.
Jó lenne egy hely, ahol majd az általánosból biztonságban járhatna haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!