Miért vesz valaki erdőben álló házat, ha utána tarvágással kiirtja az összes fát?
Szomszédunk éppen ezt csinálja az elmúlt 1-2 hétben... :D
Itt a telkeken belül is erdő van, ő így vette a házat pár hónapja, most az összeset kivágja.
(Vannak egyéb eladó házak a településen, amik sokkal jobb helyen vannak, jobb állapotban, jobb ár-érték arányban, stb, szóval nem arról van szó hogy csak ide tudott költözni.)
De ezt több helyen látom, megvesznek egy telket tele gyönyörű fákkal és kiirtják. Közben máshol meg megveszik a sík pusztaság közepén a telket és teleültetik 10 méteres fákkal.
Ezt miért csinálják?
Mi ebben a logika?
Nyilván jogukban áll, csak nekem logikátlannak tűnik, ezért kérdem.
(Bónusz kérdés: ha kivágja a kerítéstől az ő oldalán pár centire levő fát, akkor én ültethetek egy fát a mi oldalunkra ugyanolyan messze a kerítéstől? Nyilván joga van a saját telkén levő növényekről rendelkezni, de akkor feltételezem nekünk is - mi szerettük azt a fát, hogy árnyékot ad, pótolnánk amint csak tehetjük.)
Gondolom, ez a telek jóval olcsóbb volt, mint ha nem lenne ott az erdö.
Azt meg, hogy te hová és a kerítéstöl milyen messze ültethesz fát, illetve milyen magas lehet, a helyi önkormányzatnál kérdezd meg, mert nincs egységes szabályzás.
Mint írtam, jobb ár-érték arányú ingatlanok vannak a településen, amit úgy értek, hogy olcsóbb a ház állapotához viszonyítva. Értsd: ugyanilyen állapotú és méretű házat talált volna olcsóbban. Vagy ugyanilyen áron szebbet/nagyobbat. (Mi se költöztünk volna ide szívesen ha nem itt öröklünk házat.)
Lehet azért mert erdőben van, nem forgalmas, nyugodt helyen.
Lehet a többi háznál nem voltak szimpatikusak a szomszédok, pl sok volt a kutya, gyerek.
Én is néztem már házat ami tökéletes lett volna, ha a szomszéd 4-5 kutyája nem ugatott volna úgy hogy bent se hallottuk egymás szavait.
Tehát sok oka lehet.
A megye kb. legforgalmasabb főútja mentén van a telek, egyáltalán nem nyugodt, kis forgalmú hely.
Nem vagyunk olyan viszonyban, hogy nekem magyarázkodjon. Értelemszerűen ha lennénk, akkor nem itt kérdezném. :)
Ráadásul nem konkrétan a szomszédom indoka érdekel, hanem sokszor látom hogy ezt csinálják, általánosan érdekelne hogy miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!