Balatontól 15-16 km-re lévő aprófaluban családi házat vennétek nyaralási célból? Tartja az értéket a távolság miatt?
Én biztos nem vennék Balatonmáriafürdőtől 15 km-re, 15 millióért semmit, mert ennyiért már kapni sokkal közelebb is.
Ez a távolság már nem indokolja a balatoni árakat és egy eldugott faluban, nyaralónak, kifejezetten drága.
Nem tudom az ország melyik pontján élsz, lehet, hogy neked Balatonmáriafürdő a közelebbi csücsök ha zalai vagy baranyai vagy, de valójában a balatoni árakat figyelembe véve, olcsóbb helynek számít, a távolság miatt.
15 millióért már jobb helyeken is kapsz tuti nyaralókat, közel a vízhez!
Esetleg a veszprémi oldalon, a Káli-medencében igen.
A déli parton a tótól 10 kilométerre már lepukkant, elcigányosodott falvakkal van tele a térség, ami egyébként ettől függetlenül szép táj, de befektetésre nem alkalmas. Van hogy napi 2-3 busz megy a 10 kilométerrel odébb fekvő parti településre.
Csábító lehet, hogy 15 kilométerre a Balatontól a parthoz képest harmadáron van az ingatlan, de hidd el, a településkép árulkodik az árakról.
Összehasonlításul, az én nyaralóm kb. 10 méterre van a víztől.
A déli parton végigfut a vonat. A sín és a Balaton közé eső ingatlanok jóval drágábbak, mint a sín túloldalán lévő ingatlanok. Pedig csak pár száz méter a különbség és máris kevésbé kapósak.
Nem pedig 15 km-re vannak.
Nálatok egy strandolás élből 30 km-es út lenne.
Megéri?
Egy családi háznak komoly fenntartási költségei vannak.
Ráadásul egy -mindentől távoli- faluban "falusiasan" élnek.
A szomszédodban bőgnek a tehenek, röfögnek a disznók, hajnalban kukorékol a kakas. Lesz milliónyi légy meg masszív trágyaszag. Az emberek -többnyire- nyakig begombolkozva járnak kalapban meg kendőben, de minimum otthonkában.
Nekik ti lesztek a helyi látványosság, ha "dologidőben" henyéltek.
Ráadásul bikiniben egy nyugágyon....
Az is kérdéses, hogy nem hordják-e szét a nyaralótokat a helyi cigók?!
Átgondolnám ezt még a helyetekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!