Házvásárlás után mennyi idővel kell befizetnem a vagyonszerzési illetéket a NAV-nak?
Házvásárlás után mennyi idővel kell befizetnem a vagyonszerzési illetéket a NAV-nak?
Tudom, hogy részletben is lehet fizetni. De engem az érdekel, hogy ha kifizettem a vételárat, mikor esedékes a fizetés a NAV-nak?
Csak egy becslést kérek szépen. Napokkal, hetekkel, hónapokkal a fizetés után?
Nincs erre szabály, mert ha úgy itélik meg, hogy keveset fizették, akor még kaphatsz egy ellenőrzést is, ahogy nálam is voltak.
Volt hasonló kérdés, bemásolom az akkori válaszom.
Én a házat a augusztusban vettem, és az hiteles tortúra után,kb 1 hónap, október 30.-án tiszteletét tette az adóellenőr, mert keveselte a vételárat.
Határozatot December 6.-án fogalmazták, azt persze már nem tudom mikor ért ki hozzám, viszont az van benne, hogy a határozat a kézhezvételtől számítva 15 napon belül válik esedékessé, és újabb 15 napon belül kell befizetni. Tehát max 1 hónapod adtak. Én a csekket december 12.-én be is fizettem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!